Evenementen 2006


Focus op het RembrandtparkBewoners, kinderen, kunstenaars en ondernemers laten hun park zien

Met twee fototentoonstellingen, een kinderproject en kunstprojecten laten omwonenden, kinderen, kunstenaars en ondernemers zien wat het Rembrandtpark voor hen betekent.

Van zondag 14 mei t/m zondag 28 mei 2006
Feestelijke start: zondag 14 mei vanaf 15.00 uur bij De Stoker en het Art’Centre in de Witte de Withstraat 124+128 Amsterdam

De opening wordt verricht door Samira Abbos.

Fototentoonstellingen
De Vereniging Vrienden van het Rembrandtpark, Galerie de Stoker, Stichting Cultureel Jongerencentrum en vele andere vrijwilligers hebben foto’s van en verhalen over het park verzameld. Door de seizoenen heen. Met al zijn bewoners en bezoekers. Niet alleen de mooie natuur, maar ook de bedreigingen worden in beeld gebracht. De geplande wegaanleg in het park veroorzaakt namelijk veel ongerustheid. Voor bezoekers, maar vooral ook voor mensen en kinderen die het park (nog) niet kennen, biedt de tentoonstelling een andere kennismaking met het park. Hiermee wordt een ode gebracht aan deze groene long van Amsterdam waar met zorg mee omgesprongen dient te worden. Bezoekers worden gevraagd herinneringen, foto’s en tekeningen mee te nemen voor het Groeiboek Rembrandtpark. Het volledige programma staat op www.destoker.nl

Kunstprojecten
In verschillende etalages in de Witte de Withstraat is de tentoonstelling “Parkjutten” van Annemarieke Weber te zien. Op zondag 14 mei om 16.00 uur is er een rondleiding langs de etalages en de “Vindboom” in de Witte de Withstraat. Kinderen zijn van harte welkom om samen met kunstenaars zelf “parkkunst” te komen maken op 14 mei.

  Onbekend maar niet onbemind
Het Rembrandtpark is in grootte het tweede park van Amsterdam, maar veel minder bekend dan het Vondelpark. Het park ligt ingeklemd tussen de stadsdelen De Baarsjes, Slotervaart, Oud Zuid en Bos en Lommer en kent bezoekers van diverse pluimage. Voor dit dichtbevolkte stukje Amsterdam West langs de A10 is het een groene oase en een ontmoetingsplek voor vele culturen. Er is een kinderboerderij, een jeugdlandje en er zijn schooltuinen.

Op 28 mei, Parkendag, is er een Rembrandtparkfestival in het park zelf georganiseerd door Eigenwijks in Slotervaart. 


evenementen