Evenementen 2005-Juni Kunstmaand

Niagara:
Het w.c. project waarin naast de kunstenaar Erik Fens alle bewoners van de Baarsjes betrokken zullen zijn. Verschillende malen zal een “Tour de la Toilette” plaatsvinden langs alle deelnemende w.c.’s voor de mooiste w.c. is er de hoofdprijs: een vrijkaartje voor een Koanfloatingsessie. Alle w.c.’s zullen gedocumenteerd worden door Erik Fens en worden geëxposeerd in een van de deelnemende galleries.

Vlaggenproject:
Voor de identiteit van de buurt worden vlaggen, speciaal ontworpen voor het festival door Theun Karelse, Peter Pontiac, Gerard Riksen, Alexandra Rouppe van der Voort en Alexander van der Woel, gehesen.

Educatieprojekt:
Scholen in de buurt worden benaderd deel te nemen aan zowel het vlaggenprojekt als het w.c. – project. Ook door al onze deelnemende kunstenaars (ook alle afzonderlijke bendeleden van Tuxedomoon!) die door middel van een lezing, demonstratie en of workshop evt. met vertaler, een steentje zullen bijdragen aan het hebben van een gelukkige en creatieve jeugd. Gedurende de hele maand is de ScubaScope FishEyeRevue in het iLLUSEUM actief met special curator Lucas Balbo aan het roer, zie voor exacte data op onze site.

Ook gedurende de hele maand zullen er op inschrijving (dus op n.t.b data) Amsterdamse School architektuur tochten worden gedaan o.l.v. een expert, ook hiervoor dient te worden gereserveerd op 020-7705581

Symposia:
Onderwerpen:
Bruggen (Marjan Unger)
Dood door verdrinking (Karin Spaink)
de Zondvloed (ds.Pieter van der Woel)
watercirculatiesystemen (o.l.v Amel Kadic)

Lokaties: iLLUSEUM, Sportfondsenbad, Maranathakerk, de Geheime Tuin.
Het X-Y project van Tanja den Broeder zal het hele festival In kaart brengen en op een ultramoderne wijze de mensen door de Baarsjes tot gids zijn!

De totale programmering is te vinden op
www.illuseum.com.


juni kunstmaand