Straten, wegen en pleinen

Rembrandtpark

Aan de Oostzijde van het stadsdeel Slotervaart/Overtoomse Veld ligt het Rembrandtpark. Ten noorden ligt de Jan Evertsenstraat. Ten zuiden de Cornelis Lelylaan. De Postjesweg deelt het park doormidden. De Nachtwachtlaan vormt de westgrens van het park. De oostgrens van het park wordt gevormd door de Orteliuskade en de Westlandgracht.

Het park werd aangelegd tussen 1971 en 1973. Met een oppervlakte van 45 ha. is het Rembrandtpark vergelijkbaar met een nabij gelegen park: het Vondelpark.
Mensen uit de buurt komen in het park tot rust of wandelen, fietsen, vissen en trimmen er. Speciaal voor kinderen is hier veel te doen. Het karakter van het Rembrandtpark wordt bepaald door stukken bos, kronkelende waterpartijen, glooiende gazons en verspreide boomgroepen. Het zuidelijk deel van het park heeft een natuurlijke en dichte begroeiing.
In het noordelijke- en middengedeelte van het park vinden de meeste activiteiten plaats. Overal in het park zijn wandelpaden aangelegd. Bovendien loopt door het hele park een fietspad van noord naar zuid.


Kinderactiviteiten

Het park biedt kinderen een groot aantal activiteiten. Er is
een bouwspeelplaats ('Het landje'), een kinderboerderij ('De Uylenburg'), een speelplaats ('De Buiteltuin') en een schooltuinencomplex ('J.P. van Blijdestijn')

Zonnen en sporten

Wilt u luieren of juist actief zijn? In het park zijn beide zaken mogelijk. In het noorden zijn grote grasvelden, waar gevoetbald wordt. Trimmen kunt u op de trimbaan. Regelmatig worden er in het park trimlopen georganiseerd. Bent u 65+ en lid van de Amsterdamse Hengelsportvereniging? Dan is vissen in het park toegestaan.

Het park heeft veel reliëf. Daardoor zijn er genoeg beschutte hellingen, waar het goed zonnen is. Na een wandeling door het park kunt u uitrusten op een van de vele bankjes. Neem gerust uw pichnickmand mee voor een gezellige picknick onder een van de losstaande bomen. Op een warme zomerdag geven zij de schaduw die u zoekt.

Rembrandtpark d.d. 08-04-2005

Meer informatie bij:

- afd groen/sport, tel. 614 88 89
- bouwspeelplaats Het Landje, tel. 618 36 04
- kinderboerderij De Uylenburg, tel. 618 52 35
- schoolwerktuin J.P. van Blijdestijn, tel 618 41 23

Zie ook: De Sloterpolder

Onderste 4 foto's: Ingrid Ferwerda.


Heeft u een mooie foto voor deze stratenpagina's?
Mail hem dan (evt. met vermelding van uw naam) naar foto@verbaarsjes.nl.


stratenpagina