Baarsjes aktueel - week 34

20 augustus t/m 26 augustus 2000


Fraude met ParkAdammers

Met de ParkAdammer, een losse parkeermeter, is makkelijk te frauderen. Dat heeft de gemeentedienst Stadstoezicht drie maanden geleden ontdekt.
Stadstoezicht heeft apparatuur aangeschaft om fraude met de interne klok op te sporen. De dienst kondigt aan overtreders een wielklem te geven.

Stadstoezicht geeft overigens tot 1 september wel generaal pardon aan fraudeurs. De dienst gaat de apparaten gratis vernieuwen, zonder dat fraudeurs boete hoeven te betalen.

De interne klok van de ParkAdammer, die automobilisten zelf instellen en achter de autoruit leggen, blijkt vaak niet goed te lopen. Dat gebeurt bijv. als de gebruiker 'vergeet' de zomer- of wintertijd aan te passen.
Anderen slagen erin de kaarten, smart cards, voor deze machines zo op te laden dat de gebruiker niets of veel minder betaalt.UPC schort kabelplan op

Kabelmaatschappij UPC heeft de nieuwste zenderindeling, die op 1 september in zou gaan, uitgesteld. Een aantal zenders dat volgende maand van de kabel moest verdwijnen heeft een klacht ingediend bij het Commasariaat voor de Media en dreigen met een rechtzaak.
Met de opschorting van de nieuwe zenderindeling is ook de terugkeer van Rai Uno en TVE uitgesteld.Verbouwing van de hal in het Stadsdeelkantoor

De komende weken zal de begane grond van het stadsdeelkantoor verbouwd worden. Mogelijk kunt u daarom niet terecht op de gebruikelijke plek of is het minder rustig.

Burgerzaken zal voor het publiek gesloten zijn van 29 augustus tot en met 6 september.
Op woensdag 30 augustus en donderdag 31 augustus zijn ook de balies Vergunningen (inloopspreekuur) en Publieksvoorlichting gesloten.Ondernemer krijgt les

Laagdrempeligheid is het kernbegrip voor het Starterscentrum West. Mensen die iets willen ondernemen, maar geen idee hebben hoe dit aan te pakken, kunnen uitgebreide hulp krijgen van het nieuwe centrum in Osdorp. Wel moeten ze eerst bewijzen dat ze over voldoende motivatie en doorzettingsvermogen beschikken.

In september gaat het centrum open voor aanstaande ondernemers die in Osdorp, Slotervaart, Geuzenveld, Bos en Lommer, De Baarsjes, Oud-West of Westerpark een bedrijf willen beginnen.
Mensen die een vaag idee of een heel uitgewerkt plan hebben voor een nieuwe onderneming in West, kunnen de open dagen bezoeken op 4, 6 en 7 september aan het Osdorpplein 656.

Voor de nog weinig ingevoerde ondernemers in spé zijn er klassikale cursussen. Werken aan het zelfvertrouwen is daar een onderdeel van. De cursus is sterk gericht op de persoonlijke ontwikkeling.
Voor degenen die hun plannen al vrijwel klaar hebben is er individuele begeleiding. De hulp van het Starterscentrum blijft doorgaan tot een jaar na het begin van de onderneming.

Grote kracht van het Starterscentrum zijn de korte lijnen met de verschillende stadsdelen en organisaties in de buurt.
De nieuwe ondernemer betaalt slechts f 125,- voor de uitgebreide begeleiding.nieuwspagina