Baarsjes aktueel - week 30

23 juli t/m 29 juli 2000


Informatiepunt in Orteliusbuurt
Op donderdag 20 juli jl. werd door stadsdeelvoorzitter Henk van Waveren in de Willem Schoutenstraat het informatiecentrum Orteliusbuurt officieel geopend.
Vervolgens bood de voorzitter het eerste exemplaar van het boekje 'Orteliusbuurt: van Polder tot Wereldbuurt' aan Nies van Smirren-Duif, één van de vele geportretteerde buurtbewoners in de gids die reeds 74 jaar in de Orteliusbuurt woont.

De buurt wordt in de komende jaren flink aangepakt. Stadsdeel De Baarsjes wenst de bewoners zo goed mogelijk te informeren over en het betrekken bij de ontwikkelingen die op stapel staan. Volgens de planning moet de Orteliusbuurt in 2006 gereed zijn.
Projectmanager is Martine van Bergen

Informatiecentrum Orteliusbuurt
Willem Schoutenstraat 48
1057 DP Amsterdam
Tel. 020- 589 25 10
Fax 020- 589 25 54

Geopend:
Dinsdag en vrijdag van 9.30-12.00 uur
Woensdag van 15.00-17.00 uur
Verder op afspraak
Amsterdams team weer poolkampioen
Het Amsterdamse poolbiljarteam Cupido Tickets (bestaande uit Rico Diks, Nick van den Berg en Gilliano Smit) heeft zondag 23 juli jl. tijdens de finale van de NPF Cup met succes zijn totel verdedigd

Voor de tweede maal werd Cupido Tickets Nederlands kampioen door met 3-1 finalist Rumor's uit Leidschendam te verslaan. De wedstrijden vonden plaats in Snookercentrum Amsterdam op de Admiraal de Ruyterweg.

Poolbiljart verheugt zich in een stijgende populariteit. Vorig jaar werd een Nederlands team Europees kampioen. Nederland heeft al enkele beroepsspelers.
Tramhaltes aangepast
De eerste aan rolstoelers aangepaste tramhaltes zijn opgeleverd. Deze bevinden zich op de Ingelandenweg (richting binnenstad uit), het Dijkgraafplein (richting stad in) en de Prinses Irenestraat.

Het is de bedoeling dat begin volgens jaar alle haltes van tram 1 en 5 aangepast zijn. Ook mensen die slecht ter been zijn en mensen met kinderwagens en rollaters kunnen nu gemakkelijk de tram in.
Spitsuur voor kabelbedrijven
Welgeteld zeventien kabelbedrijven leggen ieder hun eigen glasvezelkabel door Amsterdam aan. De telecombedrijven zorgen met de aanleg van kabels voor talloze opstoppingen.

Vrijwel elk telecommunicatiebedrijf graaft via dezelfde route door de stad, waarvoor wegen telkens weer open moeten. "Sommigen leggen nu zelfs lege kabels neer, omdat ze weten dat er mogelijk pas later behoefte aan is en spuiten die dan later vol met glasvezel', verklaart wethouder R. Grondel de graverij in de stad.

De gemeente wil geld gaan vragen voor de schakelcentra voor internetbedrijven. De kabels vreten energie en de aanleg kost ruimte, die tot nu toe niet in de erfpacht is berekend.nieuwspagina