Baarsjes Actueel - Week 27

02 juli - 08 juli 2001
Schietpartij op Postjesweg

Bromfietser schiet passagier taxi en bestuurder neer

Zie: Politieberichten -->
SchietpartijGroot onderhoud A10-west eerder voltooid

De Mega renovatie aan de A10 West is zeer waarschijnlijk een paar weken eerder klaar als gepland.

Hierdoor kunnen mogelijk al in de eerste of tweede week van augustus alle rijstroken en afslagen weer worden geopend voor al het verkeer. Het werk gaat zo snel dat de wegwerkers zelfs al af en toe een vrije dag hebben.

Voordat de werkzaamheden op 26 mei van start gingen, dacht men nog drie maanden bezig te zijn aan de klus en pas op 26 augustus de ring weer geheel in gebruik te kunnen nemen.
De werkzaamheden aan de ringweg gaan nu dermate voorspoedig dat het eerste gedeelte al klaar is. Dat is een week eerder dan in de planning stond.

Afgesloten
In de nacht van vrijdag op zaterdag aanstaande zal de weg worden omgebouwd zodat aan de andere kant kan worden gewerkt.

Nadeel hiervan is wel dat die nacht de A10 voor het grootste gedeelte voor het verkeer is afgesloten. Vanaf 21.00 uur vrijdagavond 6 juli kan het verkeer vanaf de Coentunnel geen gebruik meer maken van de A10 West. Pas vanaf 13.00 uur zaterdagmiddag 7 juli kan het verkeer weer over de geheel vernieuwde oostelijke weghelft rijden.

Rijkswaterstaat houdt zelf officieel nog een slag om de arm wat betreft de datum van gereedheid van de ringweg. 'Vooralsnog heeft alles meegezeten, ook het weer was gioed. Maar we weten niet wat we nog tegenkomen.'

Zie ook:
Groot onderhoud A10 West.(d.d. 13-04-2001)
Interview met minister Tineke Netelenbos (verkeer).(d.d. 08-06-2001)

Bron: De Telegraaf d.d. 02-07-2001.
Autoloze zondag op 4 november 2001

Auto's worden weer een dagje thuisgelaten

Onder het motto Rust en Ruimte staat op 4 november in De Baarsjes een autoloze zondag voor de deur. Ook in de binnenstad en de stadsdelen Bos en Lommer, Westerpark, Oud West, Zeeburg, Oost-Watergraafsmeer en Oud Zuid worden de auto's die dag thuisgelaten.
Dit in tegenstelling tot de Autovrije Zaterdag in de binnenstad (met uitzondering van de oostelijke en westelijke eilanden) van Amsterdam op 22 september 2001.Oplevering woningen F. van Almondestraat

Woningbedrijf Amsterdam leverde op 2 juli gerenoveerde en 'opgetopte' woningen op aan de Filips van Almondestraat. Dit was de eerste oplevering in de grootschalige herontwikkeling van de Chassébuurt die de komende tien jaar plaatsvindt.

De samenwerking tussen het Woningbedrijf en stadsdeel De Baarsjes werd op spectaculaire wijze gesymboliseerd: stadsdeelvoorzitter Henk van Waveren kwam vanaf het dak met een touw naar beneden. Hij overhandigde de eerste sleutel aan de vestigingsmanager. Door optopping zijn in de straat vier extra woningen ontstaan op de bovenste verdieping. Verder zijn twintig woningen samengevoegd tot tien grote woningen.

Zie ook:
De Baarsjes stemt in met Toekomstvisie Chassébuurt.(d.d. 18-05-2001)

Bron: De Echo d.d. 04-07-2001.
Dode bij brand in Marco Polostraat

Bij een brand in een bovenverdieping aan de Marco Polostraat in de nacht van woensdag op donderdag is een dode gevallen.

De bewoners van zeven andere woningen werden geëvacueerd.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Bron: Parool d.d. 05-07-2001.


nieuwspagina 2001        nieuwspagina