Baarsjes Actueel - Week 35

02 september - 08 september 2001
Baarsjes geeft subsidie aan fietsenstalling

De fietsenstalling in de Corantijnstraat maakt een doorstart. Onlangs ging de stichting Fiets op Slot, die de stalling beheerde, failliet. Nu is er een nieuwe beheerder gevonden. Rob Smit krijgt maandelijks driehonderd gulden subsidie om de exploitatie rond te krijgen. Ook stelt het stadsdeel geld beschikbaar voor de verbouwing.

Er moeten meer fietsenstallingen komen in De Baarsjes. Dat valt niet mee, want er is een gebrek aan goedkope locaties. De stalling in de Corantijnstraat zit daar al sinds 1939, dus er stond ook een stukje traditie op het spel, aldus woordvoerder Ebeth van Loon. 'Er is grote behoefte aan stallingen bij de bewoners, maar het is moeilijk van de grond te krijgen, ook omdat er voor een beheerder nauwelijks iets te verdienen valt. Eigenlijk zoeken we iemand die het wil doen omdat hij veel binding heeft met de buurt.'

De Baarsjes heeft momenteel tien stallingen voor bewonersfietsen. Het stallen van een fiets kost achttien gulden per maand.

Meer info over de fietsenstalling Corantijnstraat 27:
Rob Smit, telefoon 0299-643503

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 29-08-2001Lieveheersbeestjes in de Orteliusbuurt

Evenals vorig jaar zijn er dit jaar in juni lieveheersbeestjes in de bomen van de Orteliusbuurt gezet. De lieveheersbeestjes zijn de natuurlijke vijand van de bladluis. Deze bladluis veroorzaakt veel overlast voor de bewoners, hij produceert namelijk een plakkerige druip op de auto's en gladheid op straat. Bestrijding van de bladluis door middel van lieveheersbeestjes is een eenvoudige, effectieve en milieuvriendelijke methode.

Over het algemeen waren de resultaten vorig jaar goed te noemen en daarom waren de meeste bewoners ook positief. Het enige nadeel was wellicht dat de lieveheersbeestjes op een gegeven moment uitgegeten waren en dan werkt het niet meer als middel tegen bladluis.
Dit jaar wordt daarom overwogen om op het eind van de zomer, indien blijkt dat er dan weer overlast van bladluis ontstaat, om nogmaals een voorraad lieveheersbeestjes uit te zetten in de Orteliusbuurt.

Voor meer informatie over de lieveheersbeestjes kunt u contact opnemen met Serge van Munster, sector Stadsdeelwerken, telefoon 020-589 25 98.

Zie ook:
Lieveheersbeestjes krijgen bladluizen luizen niet weg (d.d. 15-11-2000)Informatiebijeenkomsten Parkeerbeleid

Op 6 en 10 september aanstaande vinden er informatiebijeenkomsten plaats voor bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden plaats over het parkeerbeleid in Stadsdeel De Baarsjes. Op deze bijeenkomst worden de korte termijn maatregelen toegelicht, waaronder het voornemen om volgend jaar avondparkeren in te voeren. In de Commissie van Advies op 11 september wordt dit voornemen besprokken waarna het in de Raadsvergadering van 25 september wordt vastgesteld.

De informatiebijeenkomsten op 6 en 10 september worden gehouden in:
Raadszaal van het Stadsdeelkantoor
Baarsjesweg 224
van 20.00-22.00 uur
(zaal open om 19.30 uur met koffie en thee)


Als u vragen wiilt stellen op een van deze bijeenkomsten, verzoeken wij u deze van tevoren in te dienen, met vermelding van de datum van uw komst.

Schriftelijk: Stadsdeel De Baarsjes, Afdeling Stafbureau
Stadsdeelwerken, t.a.v. mevr. H. de Bruine,
Postbus 9410, 1006 AK Amsterdam
Per e-mail:
stadsdeelwerken@baarsjes.amsterdam.nl
Telefonisch: 020-589 25 04Wandeling langs monumenten in De Baarsjes

In het weekend van 8 en 9 september wordt de jaarlijkse Open Monumentendag gehouden.

In dit kader heeft stadsdeel De Baarsjes de brochure 'Monumenten in Stadsdeel De Baarsjes' gemaakt. U kunt vanaf 3 september de brochure downloaden vanaf de website
www.baarsjes.amsterdam.nl of ophalen bij:Meer nieuws..


nieuwspagina 2001        nieuwspagina