Baarsjes Actueel - Week 41

14 oktober - 20 oktober 2001
De mening van een Baarsjesbewoner

Gaat het stadsdeel huizenblokken slopen voor nieuw plein?

Ik ben benieuwd of de bewoners van de woningen in de Witte de Withstraat (het blok van de van Kinsbergenstraat-Admiralengracht-L. Boisotstraat-Witte de Withstraat) zich beseffen wat voor zwaard van Damocles ze boven het hoofd hangt.
Het stadsdeel heeft aangekondigt te willen gaan onderzoeken wat de mogelijkheden zijn dit blok te slopen om er een plein van te maken. Nu weet ik uit ervaring dat als er aangekondigd wordt dat iets onderzocht gaat worden, dat de portefeuille-houder(ster) er alles aan zal doen om dit plan te doen slagen.

Wat ik belachelijk vindt is dat de bewoners dit moeten horen via een briefje in een open envelop die tussen de reclamebladen geleverd wordt! Als het stadsdeel iemand zijn woning onder zijn gat vandaan wilt maaien is het dan niet meer als normaal dit even persoonlijk met de bewoners te gaan bespreken. Ik weet zeker dat het grootste deel van de bewoners van dit blok helemaal van niets weten en dus ook geen protest kunnen aanteken waardoor dit plan NOG meer kans van slagen zal hebben!
Ik ben trouwens van mening dat als we de huidige pleinen verbeteren en toegankelijker maken voor gebruik dat er helemaal geen nieuw plein nodig is.

A. Milanese
Witte de Withstraat

Wilt u reageren op dit artikel? Stuurt u ons dan een
email.Politiepost moet blijven

De politiepost op het Mercatorplein moet blijven. Dat willen zeker duizend bewoners van de Mercatorbuurt. Zij ondertekenden een petitie die woensdag 17 oktober aan stadsdeelvoorzitter Henk van Waveren en de chef van het politiewijkteam werd aangeboden. Het huurcontract voor het pand waarin de post is gehuisvest loopt eind volgend jaar af.

De Ouderen Adviesraad, die vergadert in het wijkcentrum op het Mercatorplein, nam het initiatief voor de handtekeningenactie. Eigenlijk was die bedoeld om sluiting op korte termijn tegen te houden, maar vervolgens bleek dat nieuws op geruchten gebaseeerd, aldus K. Kallman van het wijkcentrum. Met de lijsten gebeurde vervolgens niet veel.

Omdat het voortbestaan na 1 januari 2003 echter wel onzeker blijkt, heeft buurtbewoonster Louise Küller de actie opnieuw leven ingeblazen. Zij is gedurende twee weken winkels en woningen in de buurt langsgegaan. Volgens Küller is de handtekeningactie alom positief ontvangen. 'De winkeliers waren verbaasd. Niemand wist dat de politiepost weggaat. Nu het wat beter gaat met de buurt, willen de winkeliers dat ook graag zo houden. Ik kreeg veel bedankjes.'

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 17-10-2001


nieuwspagina 2001        nieuwspagina