Baarsjes Actueel - Week 16

15 - 22 april 2001
Vervallen grofvuil ophaaldagen

Vanwege de feestdagen komen er in 2001 een aantal grofvuil ophaaldagen te vervallen. Dit betekent dat bewoners hun grofvuil op deze dagen niet mogen aanbieden. Het grof vuil kan weer aangeboden worden op de eerstkomende grofvuil ophaaldag die voor
de desbetreffende buurt is vastgesteld.

Er wordt op de volgende dagen geen grof vuil ingezameld:
-Koninginnedagmaandag 30 april
-Hemelvaartsdagdonderdag 24 mei
-2e pinksterdagmaandag 4 juni
-1e kerstdagdinsdag 25 december
-2e kerstdagwoensdag 26 december
Parkeergarage in voorbereiding op Andreasplein

Op het Andreasplein moet een parkeergarage komen voor 250 plaatsen. Dat krijgt de voorkeur boven een parkeerterrein op het Surinameplein.

Die keuze maakt wethouder R. Grondel in een conflict over een nieuwe garage op het Surinameplein. Volgens Grondel levert een garage op het Surinameplein, zelfs met extra bedrijven en te verhuren ruimten, onvoldoende geld op om uit de kosten te komen.

In juni moet onderzoek duidelijk maken hoe het Surinameplein wordt opgeknapt. Dan moet definitief blijken of de gemeente een parkeergarage onder het Surinameplein wil, zolas de VVD altijd heeft geëist. Zou die garage er niet komen, dan is er een politieke crisis, heeft de VVD-fractie altijd gezegd. Volgens de fractie is een parkeergarage wel betaalbaar.

Een eerste studie uit mei verleden jaar toonde aan dat de gemeente ergens tussen de 22 en 42 miljoen gulden moest ophoesten. Voor de GroenLinks-wethouders was dat te veel, afgezet tegen de gemiddeld 500 auto's die dagelijks minder door de stad rijden. Kosten zouden volgens de VVD te drukken zijn, door in de zuidelijke wand van het Surinameplein nieuwbouw te beginnen. Maar Grondel zegt dat dit 'nog weinig kans van slagen' heeft. De VVD put hoop uit een nieuwe berekening voor de garage. Daarin kost de aanleg minder: maximaal 37,8 miljoen.

Zie ook:
Het Surinameplein geschikte locatie voor multifuctioneel buurtcentrum (nov. 2000)

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 18-04-2001nieuwspagina 2001        nieuwspagina