Baarsjes Actueel - Week 25

18 juni - 24 juni 2001
Natuurtuin 'De Slatuinen'

Een 'verborgen paradijsje' wordt het wel genoemd: Natuurtuin 'De Slatuinen'.
Naast grote bonte spechten, esdoorns en dolle kervel vinden midden in het stadsdeel De Baarsjes nog talloze andere soorten bloemen, planten, vogels en kleine zoogdieren hier een rustige plek.


De tuin ligt tussen de woonblokken aan de Slatuinenweg, Chasséstraat, Admiraal de Ruijterweg en Jacob van Wassenaar Obdamstraat.
Een bijzondere plek, die ook op een bijzondere manier wordt beheerd. Met behulp van twaalf vrijwilligers en één betaalde kracht wordt de tuin onderhouden en opengesteld voor publiek.

Openingstijden:
Iedere donderdag van 9.00-16.00 uur en iedere eerste zondag van de maand van 13.00-16.00 uur. Groepen op afspraak.

Stichting Natuurtuin Slatuinen
Slatuinenweg 45
1057 KB Amsterdam
020 - 412 43 61
email
Natuurtuin Slatuinen

Kijk voor meer informatie op http://www.natuurtuin-slatuinen.nl/Kantoor Fortis Bank op de Jan Evertsenstraat 26 gesloten

De toemenemende behoefte aan persoonlijk advies stelt andere eisen en wensen aan het kantorennet van Fortis Bank.
Om hieraan te voldoen is er besloten om het kantoor aan de Jan Evertsenstraat 26 in augustus te sluiten. Echter door een aantal recente ontwikkelingen heeft Fortis besloten het kantoor vervroegd -met ingang van 18 juni 2001- te sluiten.


Kortgeleden vond er een geweldadige gewapende overval plaats op het betreffende kantoor. Steeds vaker werd het kantoor doelwit van agressie.
De activiteiten worden overgenomen door het kantoor aan de Bos en Lommerweg 261.

De gegevens van het nieuwe kantoor zijn:

Fortis Bank
Bos en Lommerweg 261
1055 DW Amsterdam
Tel. 020-684 16 41
Fax 020-686 52 81
Openingstijden: ma. van 13.00-17.00 uur en di. t/m vr. van 09.30-17.00 uur.
Het kantoor beschikt over een geldautomaat.Baarsjes laagste woonlasten in stad

De gemiddelde woonlasten in Noord zijn de hoogste van de hele stad. Op de tweede plaats volgt Zuid-Oost en de inwoners van De Baarsjes betalen het minst. Dat is te lezen in de 'Atlas van de lokale lasten', een rapport van het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (Coelo).

Gemiddeld is een alleenstaande inwoner van Amsterdam-Noord 1027 gulden per jaar kwijt aan onroerend zaak belasting (OZB), rioolrechten en reinigingsheffing. Voor een meerpersoonshuishouden is dat bedrag zo'n tachtig gulden meer: 1153 gulden. De Baarsjes kent de laagste lasten. 945 gulden voor een eenpersoonshuishouden en 1044 gulden voor een meerpersoonshuishouden. De zalmsnip is al van deze bedragen afgetrokken. De verschillen tussen de stadsdelen komen volledig voor rekening van de reinigingsheffing. OZB is een gemeentelijke heffing en het Coelo heeft in zijn berekening de gemiddelde huizenwaarde voor heel Amsterdam gehanteerd.

De woonlasten in alle stadsdelen liggen onder het landelijk gemiddelde van 1241 gulden. Goedkoopste gemeente is Ameland en de duurste gemeente is nog steeds Rozendaal (Gld), gevolgd door Abcoude. Inwoners van Abcoude betalen bijna twee keer zoveel als de gemiddelde Amsterdammer.


nieuwspagina 2001        nieuwspagina