Baarsjes Actueel - Week 47

25 november - 1 december 2001
Nieuwe tram rijdt eerst op lijn 13

Het GVB presenteert op zaterdag 1 december de nieuwe tram: de Combino. De eerste trams rijden na de jaarwisseling op lijn 13.

De Combino is zaterdag vanaf half drie op De Dam te bezichtigen. Gordon & Band, Karin Bloemen, het GVB-koor, de Caribbean Brass Band en de Amsterdamse Tramharmonie geven de presentatie een feestelijke tint.

De in Duitsland gebouwde Combino is een hypermoderne tram die in de komende twee jaar de vertrouwde, maar al tientalle jaren oude trams vervangen. De reizigers krijgen meer zitplaatsen, meer beenruimte en kunnen door de lage instap makkelijker in- en uitstappen. De bestuurder en de conducteurs krijgen een ruimere cabine. Het nieuwe materieel heeft tevens grotere ramen dan de huidige trams.Mirjam Smeels leidt VVD Baarsjes

Mirjam Smeels is de nieuwe lijsttrekker van de VVD in De Baarsjes.

Smeels is nu voorzitter van de VVD-fractie in de deelraad. Het deelraadslid Marco Borgers staat op de tweede plaats. De eerste nieuweling op de kandidatenlijst is Amina Touhami (27), die van Marokkaanse afkomst is. De VVD is de derde partij in De Baarsjes, na PvdA en GroenLinks.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 28-11-2001


nieuwspagina 2001        nieuwspagina