Baarsjes Actueel - Week 1

30 december - 5 januari 2002
Venhoeven wint opdracht voor nieuw Jan van Galenbad

Architectenbureau Venhoeven CS mag het nieuwe Jan van Galen-bad ontwerpen. Het ontwerpvoorstel van Ton Venhoeven kwam als eerste uit de bus in een prijsvraag waar vijf architectenbureaus aan meededen.

Het Jan van Galen-bad krijgt, als het aan Ton Vernhoeven ligt, een grasdak en wordt zo ontworpen dat het nagenoeg wegvalt in het Rembrandtpark.
Architectenbureau Venhoeven CS schrijft in een toelichting op het ontwerp: 'Het gebouw is te vergelijken met een rog die door de camoeflagepatronen op zijn rug bijna onzichtbaar op de bodem van de zee ligt. Hij verraadt zijn aanwezigheid alleen met de randen die zijn lichaam onderscheiden van het omringende zand: overdag een groene heuvel met metallic schubben, 's nachts een donker silouet met gaten waar licht uit schijnt.'

Het combi-zwembad krijgt verschilllende functies, die elk een eigen ingang aan de straatkant hebben. In het nieuwe Jan van Gallen-bad komen een fitnessruimte, feestzaal, snackbar, café, wedstrijdbad, jacuzzi, een therapie- en doelgroepenbad en zonnebanken.
De deelraad neemt in januari een besluit over de voorstellen.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 27-12-2001


nieuwspagina