Baarsjes Actueel - Week 23

2 juni t/m 9 juni 2002
Westerweelschool mag toch gesloopt

Het stadsdeel mag van de rechter de monumentale Joop Westerweelschool slopen. Het Cuypergenootschap en de Stichting Werkgroep '20-'40 hadden voor de gebouwen aan het Balboaplein de monumentenstatus aangevraagd.

Daardoor genoot de Westerweelschool 'voorbescherming' en mocht voorlopig niet gesloopt worden. De rechter oordeelde echter dat het stadsdeel zwaarwegende argumenten had om nu al te slopen. De school heeft dringend behoefte aan een nieuwe ruimte. Bovendien prijst de Rijksdienst voor Monumentenzorg het nieuwe ontwerp, zo woog de rechter mee. Een eventueel hoger beroep heeft geen schorsende werking.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 05-06-2002Feestelijke opening vernieuwde Vespuccimarkt

Op zaterdag 8 juni vindt de feestelijke opening plaats van de vernieuwde markt in de Vespuccistraat. Om 10.00 uur zal Witte Goudriaan, stadsdeelwethouder marktzaken het nieuwe Vespuccimarkt logo officieel onthullen door het aansnijden van een taart met de afbeelding van het logo erop. Voor het kopende publiek zullen er, zolang de voorraad strekt, petitfour gebakjes zijn met het marktlogo erop.

De marktkooplieden zullen deze dag voor het eerst in hun nieuw aangeklede kramen staan. Alle kramen zijn voorzien van het nieuwe logo van de Vespuccimarkt, met het motto: Ontdek 't op de Vespuccimarkt.
Met een nieuwe inrichting, een verbeterde uitstraling, meer aanbod en leuke activiteiten, wordt de Vespuccimarkt weer een aantrekkelijke en gezellige markt. De eerste uitbreiding van de markt zal ook al te zien zijn, namelijk een ambulante handelaar met brood, iemand die aangesloten is bij de landelijke organisatie Het Stoepje.

Feestelijk marktweekend
De hele dag verzorgt het uit De Baarsjes afkomstige duo PrimaSo een muzikale omlijsting. Deze straatmuzikanten spelen muziek uit allerlei culturen. Voor de kinderen zijn er ballonnen, kleurplaten en iets lekkers. Ook is er een springkussen aanwezig waar de kinderen zich naar hartelust op uit kunnen leven. Om het feest compleet te maken is er een prijzenfestival. Bij iedere besteding van twee euro krijgt de klant aan de kraam een kaart, die bij de promotiestand kan worden ingeleverd. Om vier uur wordt een aantal aantrekkelijke prijzen verloot.Zondagsmarkt op de Vespuccimarkt

De stichting promotie Vespuccimarkt organiseert op zondag 9 juni een zondagsmarkt op de Vespuccimarkt.

In de omgeving van de markt vindt er op deze dag tevens een muziekfestival plaats dat, net zoals vorig jaar, wordt georganiseerd door de Bond van Amsterdamse Amateur-muziekverenigingen (BAAM-festival).

Op deze koopzondag zijn ook de winkels in de Jan Evertsenstraat en op het Mercatorplein geopend.

Zie ook:
De jaarlijkse streetparade en taptoeKantoorgebouw Triade bereikt hoogste punt

Het bereiken van het hoogste punt van het kantoorgebouw Triade aan de Jan van Galenstraat wordt donderdag 6 juni om 15.00 uur gevierd. Stadsdeelvoorzitter Henk van Waveren is uitgenodigd om de officiële handeling te verrichten.

Kantorencomplex Triade In het gebouw worden kantoren, bedrijfsruimten, een showroom en parkeerplaatsen gerealiseerd. Architectenbureau Van den Oever, Zaaijer & Partners uit Amsterdam heeft een modern gebouw ontworpen, waarin kenmerken van de Amsterdamse School zijn verwerkt.

Het gebouw wordt veertien etages hoog, waardoor het duidelijk zichtbaar zal zijn vanaf de westelijke ringweg A10. De oppervlakte bedraagt circa 12.000 vierkante meter kantoor en 4000 vierkante meter showroom/bedrijfsruimte. Inpandig worden 180 parkeerplaatsen gemaakt. De showroom/bedrijfsruimte wordt naar verwachting medio september opgeleverd en de kantoren medio december.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 05-06-2002

Zie ook:
Mercatorpark, een gebied vol in ontwikkeling (d.d. 25-02-2002)


nieuwspagina