Baarsjes Actueel - Week 49

2 december t/m 8 december 2002
Orteliusbuurt Kerstborrel

Alle bewoners van de Orteliusbuurt worden uitgenodigd voor de kerstborrel van het project Orteliusbuurt op donderdag 12 december tussen 17.00-19.00 uur in het Wijkcentrum, Mercatorplein 17.

Het wordt een speciale borrel in kerstsfeer, met warme chocolademelk en glühwein, maar ook gewoon wijn, bier en fris. De hapjes worden verzorgd door Vrouwencentrum Mozaïek. Er is een kleine kerstmarkt waar u cadeautjes kunt kopen en er zijn informatiekramen over het Orteliusbuurtproject, Mercatorpark (Jan van Galenbad), het Rembrandtpark en het wijkcentrum. Verder zijn er weer vertegenwoordigers van de Politie, Bouw- en Woningtoezicht, het Oosten, Stadsdeelwerken, buurtconsulenten van de huisbezoeken en mederwerkers van de projectgroep Orteliusbuurt aanwezig.

Om ong. 17.30 uur is er een presentatie over het Orteliusbuurtproject, waarin alle plannen nog eens worden verteld en de gang van zaken worden opgegeven. Vervolgens volgt er een discussie met de zaal over leefbaarheid in De Baarsjes. Mirjam Smeels, portefeuillehouder voor Onderwijs en Financiën, zal dan vertellen wat het Dagelijks Bestuur onder leefbaarheid verstaat. Na afloop is er voor iedere bezoeker een leuke kerstattentie.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 04-12-2002De Baarsjes wil wachtlijst parkeren

Het Dagelijks Bestuur van De Baarsjes denkt een nieuw middel te hebben gevonden om de parkeerdruk te verlagen: het invoeren van een wachtlijst voor de eerste parkeervergunning.

Ook wil het bestuur het foutparkeren strenger aanpakken. De parkeerdruk in De Baarsjes is overdag 69 procent, maar in de avonduren loopt dat op tot 96 procent. 'Voordat het stadsdeel helemaal volstaat met auto's', wil het Dagelijks Bestuur extra maatregelen invoeren, die 10 december in de raadscommissie worden besproken.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 04-12-2002GroenLinks De Baarsjes tegen verhoging afvalstoffenheffing

Het Dagelijks Bestuur van De Baarsjes wil de afvalstoffenheffing voor bewoners verhogen.

De verhoging bestaat onder meer uit een extra heffing die 86.000 euro moet opbrengen. Het stadsdeel wil hiermee de bewoners aansporen om minder vuil op straat te gooien. GroenLinks vindt het 'onbehoorlijk' om een boete op te leggen voordat de overtreding is gepleegd. Ook vindt de partij dat de vuilniszakken op straat worden gezet omdat de container vol is.

GroenLinks zal voorstellen in de deelraad om de afvalstoffenheffing minder te verhogen. Binnenkort komt de fractie met eigen voorstellen.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 27-11-2002


nieuwspagina