Baarsjes Actueel - Week 10

3 maart - 9 maart 2002
Belastingmiddagen in het stadsdeelkantoor voor aangifte inkomstenbelasting 2001

Op woensdagmiddag 13 en 27 maart 2002 tussen 14.00 en 16.30 uur houden de Sociaal Raadslieden spreekuur in het stadsdeelkantoor voor het invullen van de Belastingdiskette 2001.

Voor het maken van een afspraak kunnen ouderen (vanaf 60 jaar) uit De Baarsjes op maandag, dinsdag en donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur bellen naar telefoonnummer 589 27 29 van de Sociaal Raadslieden.

Bron: Stadsdeel De BaarsjesIngrijpende opknapbuurt Chassébuurt

Stadsdeel De Baarsjes wil de komende tien jaar 120 miljoen Euro investeren om samen met het Woningbedrijf Amsterdam de Chassébuurt ingrijpend op te knappen.

Meest opvallende onderdeel van het plan: de Witte de Withstraat krijgt halverwege een knip, waar een blok van 140 woningen wordt gesloopt. Daar komt een plein voor in de plaats, met nieuwbouw en een parkeergarage, waardoor doorgaand autoverkeer niet meer mogelijk zal zijn.

De leegstaande Chassékerk zal gebruikt gaan worden als brede school/buurtcentrum. In de gedeeltelijk vrijkomende Edelsmedenschool komen onder meer bedrijfjes en horeca (multimedia, gezondheidszorg, kinderopvang en arbeidsbemiddeling).

Jongerencentrum

Er komt een nieuw jongerencentrum op de plaats van het oude La Rainbow. De speeltuin Plan West wordt opgeknapt.
Het stadsdeel gaat bovendien kleine bedrijfjes en ateliers stimuleren. Er komen onder meer 20 extra ateliers/galeries in de buurt.

Over het plan is twee jaar nagedacht, samen met buurtbewoners en onderrnemers. Daaruit was gebleken dat er in de buurt behoefte was aan een meer veilige openbare ruimte, meer levendigheid, en meer plekken voor ontmoeting, waarbij ook kinderen en jongeren een goede plek moeten krijgen.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 06-03-2002


nieuwspagina