Baarsjes Actueel - Week 28

8 juli t/m 14 juli 2002
De Zeeslag Paint Game

Op zaterdag 14 september vindt een bijzonder kunstproject plaats in De Baarsjes: De Zeeslag Paint Game. Op een rijdend schildersmobiel maken buurtbewoners gezamenlijk een kunstwerk.

 'Het wordt een mix van spel en kunst', legt kunstenares Lucienne Kleverlaan uit. 'We gaan een spel spelen met speelkaarten en een kompas. Iedereen kan hieraan meedoen.' Op de speelkaarten staan de onderwerpen die geschilderd worden: onder andere uit de geschiedenis van de zeevaart (veel straten in de buurt zijn genoemd naar zeevaarders en admiralen), maar ook onderwerpen die nu in de buurt spelen. 'In samenspraak met de bewoners zullen we een plek uitzoeken waar het eindresultaat wordt tentoongesteld.'

De Zeeslag Paint Game vindt plaats in de Does-, Tromp-, Geuzenbuurt en de Chassébuurt en doet de volgende pleinen/locaties aan: Pieter van der Doesplein, Reinier Claeszenplein, Kortenaerplein, Willem de Zwijgerlaan.

Er worden nog buurtbewoners gezocht die op deze dag het schilderspel willen begeleiden als 'pleinadmiraal'. Ook bewoners die op een andere wijze een bijdrage willen leveren of meer willen weten kunnen contact opnemen met Lucienne Kleverlaan, tel. 020-770 02 74.

De naam 'Zeeslag Paint Game' verwijst naar de straatnamen in De Baarsjes die afkomstig zijn van zeevaarders. Het idee voor het kunstenaarsproject is vorig jaar ontstaan op het bewonersoverleg in de Tromp-, Does- en Geuzenbuurt. Het bewonersoverleg stelde hier een budget beschikbaar, dat door het stadsdeel is aangevuld.

Bron: Baarsjesberichten Juni 2002Makelaar voor niet-westerlingen

In de Jan Evertsenstraat is onlangs een makelaars- en assurantiekantoor van start gegaan, DoenYa Makelaardij o.z., dat zich met name richt op Nederlanders met een Antilliaanse, Marokkaanse, Surinaamse en Turkse achtergrond.

Volgens ondernemer Iwan Nanhoe onderscheidt zijn makelaardij zich van andere kantoren door de kennis van niet-westerse bevolkingsgroepen. Klanten kunnen eventueel in hun eigen taal worden geholpen. Het kantoor adviseert en bemiddelt bij aan- en verkoop van woningen en bij het sluiten van verzekeringen en hypotheken.


nieuwspagina