Baarsjes Actueel - Week 33

12 augustus t/m 18 augustus 2002
RIVA-bouw is goed aan buurt gemeld

De klacht van omwonenden van het RIVA-terrein dat zij niet tijdig en niet goed op de hoogte zijn gebracht over de nieuwbouwplannen is onterecht. Dat stellen B & W na onderzoek van de klacht uit De Baarsjes.

Voorlichting is een zaak van het stadsdeel. Dat heeft aan zijn wettelijke verplichtingen zoals het informeren van bewoners voldaan, concluderen de wethouders na onderzoek. Het betekent dat de centrale stad het stadsdeel niet terugroept. De bouwplannen kunnen doorgaan.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 14-08-2002Scientology-kerk op mensenrechtentoer

Het Mercatorplein vormde maandag het decor voor een demonstratie van de omstreden Scientology-beweging. Leden van Scientology deden Amsterdam aan tijdens hun 'multathlon' -zoiets als een triatlon maar dan met meer sporten- voor mensenrechten.

De toer begon in St. Petersburg en eindigt over enkele dagen in Parijs. Daar wil Scientology, via het onder de aandacht brengen van de Universele Verklaring van de Mens, protesteren tegen pogingen van de Franse overheid om kerkgenootschappen als Scientology aan banden te leggen. Scientology deelt tijdens de toer folders uit waarin de universele mensenrechten voor kinderen worden uitgelegd. Scientology tooit zich voor deze gelegenheid met de naam Youth for Human Rights International, die overigens geen enkele relatie heeft met officiële mensenrechtenorganisaties.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 14-08-2002


nieuwspagina