Baarsjes Actueel - Week 16

14 april - 20 april 2002
Expositie Bibliotheek Mercatorplein

Kleine beeldhouwerken van Annie Lankhof, tot 17 mei te bezichtigen en te koop in de vitrine van Bibliotheek Mercatorplein (nr. 89).

Openingstijden: Ma. & do. van 14.00-20.00 uur, wo. en vr. van 10.00-17.00 uur en za. van 11.00-16.00 uur.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 10-04-2002De Baarsjes wil taalles bundelen

Het wordt hoog tijd dat de aanbieders van taallessen aan nieuwkomers hun krachten bundelen, zo vindt het nieuwe stadsdeelbestuur van De Baarsjes. Nu houden zich daar vijftien organisaties mee bezig.

'Vijftien organisaties, dat is veel te veel,' verzucht stadsdeelvoorzitter Henk van Waveren. 'Dat betekent met vijf organisaties onderhandelen en evenzoveel brieven en subsidiebeschikkingen maken. Dat kan beter door één onderwijscentrum worden gedaan, wat ook meer garantie voor professionaliteit biedt.'

Van Waveren verwacht hierover van de gemeente, die de stadsdelen geld geeft om het nieuwkomersbeleid uit te voeren, binnen een paar maanden een voorstel. 'Zo niet, dan mogen ze het zelf weer doen.'
Het nieuwe bestuur van De Baarsjes (PvdA, CDA en VVD), wil voorts een half miljoen euro uittrekken voor het opknappen van wegen, stoepen en fietspaden.

Om meer mensen vast te houden (het verloop is blijkbaar nogal groot) wil het bestuur honderden woningen ruimer maken, en eigenaren aansporen hun woningen op te knappen. Gehoopt wordt dat de mensen hierdoor langer in De Baarsjes blijven wonen, waardoor ze zich 'verantwoordelijker voelen voor buren en straat'.

Zie ook:
Centraal aanmeldpunt taal hard nodig (13-02-2002)

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 17-04-2002nieuwspagina