Baarsjes Actueel - Week 38

16 september t/m 22 september 2002
Fototentoonstelling in bibliotheek Mercatorplein

In bibliotheek Mercatorplein is tot 9 oktober een fototentoonstelling te zien over het leven van straatkinderen in Kinhasa.

De foto's van Maya Pejic geven een realistisch beeld van de manier waarop kinderen moeten overleven.Uitreiking Stekelbaarzen bij Y-Art: The Revenge!

Twintig bands en muziekgroepen uit De Baarsjes zullen zaterdag 21 september vanaf 16.00 uur optreden bij het Y-Artfestival: The Revenge! in De Tulp, Postjeskade 200. Zij strijden om de beste, origineelste en meest dynamische groep.

Op 22 juni had op het Mercatorplein het Y-Artfestival plaats. De optredens werden halverwege door de politie verboden. Een te grote toeloop van voetbalsupporters die een door Turkije gewonnen WK-wedstrijd kwamen vieren maakte de situatie te onoverzichtelijk. Het gevolg was dat de jury de Gouden Stekelbaars niet kon uitreiken. Vandaar dat er de herkansing komt van het Y-Artfestival: The Revenge!

Na de optredens speelt de huis-dj en wordt er afgerond met de uitreiking van de Bronzen, Zilveren en Gouden Stekelbaars (bestaande uit roem, een beker en een geldbedrag). De zaal gaat open om 15.00 uur, van 16.00 tot 19.00 uur zijn er optredens. Tegen 20.00 uur worden de Baarzen uitgereikt.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 18-09-2002


nieuwspagina