Baarsjes Actueel - Week 39

23 september t/m 29 september 2002
Opening PC-ruimte voor startende ondernemers

Starterscentrum West breidde woensdag 11 september haar dienstverlening aan startende ondernemers uit met de opening van een PC-ruimte.

Ondernemers in spé kunnen ter plekke marktonderzoek verrichten, bijvoorbeeld door de mogelijkheid van gratis internetten.

Zie ook:
Starterscentrum WestOpening schilderijententoonstelling ambtenaar Helena de Jong

Portefeuillehouder Kunst en Cultuur Witte Goudriaan opende donderdag 26 september de schilderijententoonstelling van Helena de Jong. De opening vond plaats in de trouw/raadzaal van het stadsdeelkantoor De Baarsjes, Baarsjesweg 224.

Helena is medewerker van de afdeling publiekszaken van stadsdeel De Baarsjes. Zeventien van haar schilderijen zijn tijdens kantooruren tot en met 25 oktober in het stadsdeelkantoor te bewonderen. De toegang is gratis.

Helena schildert nu ongeveer tien jaar en is autodidact. Ze heeft wel les gehad op de Volksuniversiteit en ze heeft samen met andere kunstenaars in een atelier modellen nagetekend. Helena heeft in haar stijl een ontwikkeling doorgemaakt; ze is van figuratief naar meer abstract gegaan. Zelf vindt ze haar stijl expressionistisch. In ieder geval is het abstract met duidelijk herkenbare figuren. Haar materiaalkeuze is bijzonder, ze schildert namelijk niet op papier of linnen maar op een soort behanggaas. Dit heeft een heel grove structuur, wat een mooi doorzichtig effect heeft. Ze schildert met acrylverf.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 25-09-2002


nieuwspagina