Baarsjes Actueel - Week 44

28 oktober t/m 3 november 2002
Ademcursus Stichting Art of Living

Workshop 'De kracht van de Adem: minder stress, meer plezier, grotere vitaliteit

Uitleg over de ademcursus van Stichting Art of Living.
Donderdag 7 november om 20.30 uur
Buurthuis Chassé, Chasséstraat 91, tel. 412 32 05
Entree 4 euro.Chassékerk mag worden gesloopt

Dat de Chassékerk mag worden gesloopt, nu de bezwaarschriftencommissie de protesten teggen het verlenen van een sloopvergunning heeft afgewezen, vindt stadsdeelvoorzitter Henk van Waveren jammer, maar niet dramatisch.

In juni dit jaar kon het stadsdeel weinig anders dan een sloopvergunning verlenen aan parochie en bisdom, die de uit 1917 daterende kerk willen slopen. Bewonersgroepen en monumentenbeschermers tekenden protest aan tegeen de sloop. De bezwaarschriftencommissie oordeelde echter dat het stadsdeelbestuur het sloopbesluit terecht had verleend.

De kerk staat sinds januari 2001 leeg en volgens de vorige wijkwethouder Hetty Welschen was de kerk zeer geschikt om er welzijnsvoorzieningen in te vestigen, voor zowel de drie omliggende basisscholen als de buurtbewoners. De sloopplannen van het bisdom halen een streep door die plannen, maar Van Waveren nuanceert dat. 'Natuurlijk vind ik het jammer als de kerk zou verdwijnen. Niet dat het zo'n architectoniisch hoogstandje is, maar het plein en de bomen passen heel goed in dit verstilde deel van De Baarsjes.'Chassékerk (De parochie van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand)

Nu de kerk waarschijnlijk tegen de vlakte gaat, heeft het stadsdeelbestuur besloten om de eerste Bredeschool van De Baarsjes in de Orteliusbuurt neer te zetten. 'We hebben plannen om de Augustinusschool nieuwbouw te geven, met extra veel ruimte voor welzijnsvoorzieningen, plus woningen.'

De Chassébuurt krijgt ook een Bredeschool, maar die moet over diverse voorzieningen worden verdeeld. Van Waveren: 'Er zitten al een buurthuis, een jongerencentrum en een kinderdagverblijf, dus wordt het over die voorzieningen verspreid.'Glas in lood boven ingang pastorie (Foto's: Dhr. S. Steegeling, Amsterdam)

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 30-10-2002

Zie ook:
Sloopvergunning voor Chassékerk (12-06-2002)Stukje 'dorp' in oude staat teruggebracht

Op de Slatuinenweg is zaterdag een plaquette onthuld door de projectleider van Woningbedrijf Amsterdam, P. Beentjes.

De Slatuinen zijn behouden voor sloop en in plaats daarvan opgeknapt. Dit stukje stad met dorps karakter is in oude staat teruggebracht.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 30-10-2002


nieuwspagina