Baarsjes Actueel - Week 14

31 maart t/m 6 april 2003
Nieuwe openingstijden Burgerzaken

De avondopenstelling op donderdag bij stadsdeel De Baarsjes is vervallen. Vanaf 7 april zijn de nieuwe openingstijden van Burgerzaken:
  • maandag van 8.30-15.00 uur
  • dinsdag van 13.00-19.00 uur
  • woensdag van 8.30-15.00 uur
  • donderdag van 8.30-15.00 uur
  • vrijdag van 8.30-15.00 uur
Vanaf 7 april 2003 is de afdeling Burgerzaken dus op dinsdagavond open in plaats van donderdagavond. Op dinsdag vanaf 16.00 tot 19.00 uur kunt u niet terecht voor: erkenningen, geboorteaangifte, huwelijksaangifte en inschrijvingen van huwelijken die in het buitenland gesloten zijn.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes'Koken in andermans keuken' en 'Being the DJ' in West

Bij Y-ART, het jongeren-cultuurproject van Amsterdam West, starten binnenkort twee nieuwe workshops. Allereerst begint vanaf woensdag 2 april de workshop Cooking, terwijl vanaf dinsdag 15 april een DJ workshop van start gaat. Iedere jongere uit Amsterdam West kan hier gratis aan deelnemen.

Deze week start op woendag 2 april om 16.00 uur de workshop 'Koken in andermans keuken' in Het Moeder Kindcentrum aan de Wiltsanglaan 97 (tel.: 4752282) in Bos en Lommer. Alle meiden van West kunnen hier op drie woensdagmiddagen hapjes uit verschillende culturen maken. Op dinsdagavond 15 april om 19.00 uur start een DJ workshop voor zowel jongens als meisjes in Buurtcentrum De Ruyter (Erik de Roodestraat 19-21, tel.: 6867629). Onder leiding van een swingende dj kan hier ge-scratched en gedraaid worden.
Inschrijven voor deze workshops kan op www.y-art.nl.

Y-ART is de verzamelnaam voor een groot aantal culturele activiteiten voor jongeren in Amsterdam West. Workshops graffiti, website maken en mozaïeken, art-party's en videoën, coaching van bands en dansgroepen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt georganiseerd; en als jongeren zelf nog ideeën hebben, kan ook dat gerealiseerd worden!

Het slotevenement is een festival op 8 juni in het Rembrandtpark (precies in het midden van de participerende stadsdelen De Baarsjes, Slotervaart/Overtoomse Veld, Oud-West en Bos en Lommer), waar jongeren de resultaten van de workshops, coachings en art-party's op het grote podium aan het publiek kunnen tonen.

Jongeren kunnen ook eigen ideeën waarmaken. Culturele plannen van groepen jongeren in West voor bijvoorbeeld workshops of optredens worden door Y-ART gerealiseerd door ondersteuning met professionele begeleiding en trainingen.

Meer info en opgeven op www.y-art.nl of bij bovenstaande nummers en Y-ART op 020-3059700, contactpersoon is Majlis.

Zie ook:
De meiden van Amsterdam West nemen het voortouw (d.d. 12-02-2003)Jeugd La Rainbow krijgt voetbalkooi

De kersverse portefeuillehouder Welzijn Henk Boes sloeg zaterdag de eerste paal van een voetbalkooi bij jongerencentrum La Rainbow.

De voetbalkooi moet een eind maken aan de overlast van afgedwaalde ballen in de omliggende tuinen en op balkons, en ingepingelde ruiten. De kooi is het resultaat van uitgebreid overleg tussen de gebruikers van La Rainbow, het wijkcentrum, het stadsdeel en omwonenden. Voor omwonenden en andere geïntresseerden hield het jongerencentrum in de van Speijkstraat zaterdag een open dag, van 13.00 tot 19.00 uur. Er waren optredens, een circusact en s'avonds werdt er door de jongens van La Rainbow gekookt. Aansluitend was het centrum weer voor de eigen bezoekers.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 02-04-2003Stadsdeel timmert illegale 'Bed and breakfast' dicht

Stadsdeel De Baarsjes heeft maandag de deuren dichtgetimmerd van de Bed and Breakfast Inn, waar illegaal logies werd aangeboden.

Vijf kamers van de etagewoning werden verhuurd aan toeristen, onder meer via internet. De etage in de Postjesbuurt is bestemd voor wonen en moet dus gebruikt worden als woning en niets als bedrijf.

Na eerdere waarschuwingen en bezoeken van de inspecteurs van Bouw- en Woningtoezicht is vorig jaar aan de eigenaar van de woning een dwangsom opgelegd. Vervolgens heeft de eigenaar de etage verhuurd en heeft de huurder de logiespraktijken voortgezet. Ook deze is daarop door het stadsdeel aangeschreven. de huurder kreeg drie weken de tijd om het bieden van logies te staken maar heeft daar volgens het stadsdeel geen gehoor aan gegeven.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 02-04-2003Meer nieuws


nieuwspagina