Baarsjes Actueel - Week 36

1 september t/m 7 september 2003
IJsbaan op Mercatorplein

Amsterdam krijgt de komende winter toch een perrmanente ijsbaan. Op het Mercatorplein zal in de maand december een piste van 450 vierkante meter worden neergelegd. Daaromheen komen diverse attracties, waaronder een kerstmarkt.

Winter Plaza, zoals het evenement gaat heten, zal voor een groot deel gerund worden door Marokkaanse jongeren uit Amsterdam West. Zij worden aan het werk gezet bij attracties als de draaimolen, verkoop van drinken en eten in de 'koek en zopie'-tentjes, verhuur van schaatsen en toezicht.

'We zien het festijn met grote nieuwsgierigheid en belangstelling tegenmoet', zegt Alain Klein van de stichting Beheer Mercatorplein. 'Het evenement kan het plein op een zeer positieve wijze in het nieuws brengen en dat juichen we uiteraard van harte toe'.

Winter Plaza is een initiatief van de gebroeders Stuy. Deze zomer openden Frans en Jan Stuy ook al Kids Plaza, een attractiepark voor kinderen, bij de Amsterdam ArenA. De lancering van de plannen komt op het moment dat bekend werd dat de ijsbaan op het Museumplein er dit jaar niet komt, omdat men geen initiatiefnemers kan vinden die het financiële risico durven nemen en het stadsdeel Oud-Zuid niet wil meebetalen.
Met Winter Plaza is een investering gemoeid van één tot anderhalve ton.

Bron: De Telegraaf d.d. 02-09-2003Tennislessen voor beginners in de Jan van Galenhal

Tennislessen voor volwassenen. Een cursus van tien lessen, met daaraan voorafgaand 3 maal een vrijblijvende instuif. De instuif start op vrijdag 5 september en de cursus op 26 september.

Tijden van de instuif op vrijdags: 11.45-12.45 uur, 12.45-13.45 uur, 13.45-14.45 uur.

Wij raden u aan zich voor de cursus van tevoren op te geven en te betalen bij de tennis-instuif bij één van de tennisleraren, voor aanvang van de lesuren. De ervaring heeft geleerd dat hier van toepassing is: 'Wie het eerst komt, het eerst maalt'.

De kosten voor de instuif bedragen 2,25 euro per uur en de cursus van tien lessen bedraagt 40 euro. Stadspashouders en 65-plussers betalen 36 euro.
In de cursus worden onder andere de basisslagen fore- en backhand, de service en de volley aangeleerd. Vaste onderdelen in de cursus zijn video-opnames van elke cursist, ballenkanon en gratis koffie en thee. De cursisten die niet in het bezit zijn van een tennisracket kunnen gratis gebruik maken van de aanwezige tennisrackets.

Vragen: Bel dan tijdens het sportspreekuur, iedere dinsdag van 11.00-12.00 uur, telefoon 020-589 25 36.


nieuwspagina