Baarsjes Actueel - Week 6

3 februari t/m 9 februari 2003
Zoon steekt vader neer

Een psychisch gestoorde man (30) heeft zondagmorgen zijn vader bewerkt met een mes en diens woning aan de Admiraal de Ruyterweg in brand gestoken.

De zoon kwam bij zijn vader langs en stak vervolgens met een mes op hem in. De vader moest met verwondingen aan armen en handen in het ziekenhuis worden behandeld. Kort na de steekpartij liep de zoon naar zolder en stak de boel in brand.

Bron: De Telegraaf d.d. 03-02-2003Grootste linoprint als record erkend

In het Voor-Beeld, de voormalige vakschool voor edelsmeden aan de Postjesweg, wordt komende twee weken de grootste linoliumdruk ter wereld geëxposeerd.

De 'Linosaurus' meet twintig bij twee meter en is vervaardigd door het grafisch collectief Thoets. Aan het kunstwerk werkten vijfhonderd mensen mee. Het record is erkend door Guinness World Records. De Linosaurus is van 8 tot en met 16 februari elke middag van twaalf tot vijf uur in zaal 41 op de derde verdieping te bezichtigen.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 05-02-2003Spelletjesmiddag in Buurthuis De Tulp

In buurthuis De Tulp, Postjeskade 200, vindt zaterdag 8 februari van 10.00-18.00 uur een een inzameldag voor speelgoed plaats.

Zo wordt er een Oud-Hollandse spelletjesmiddag gehouden met o.a. blikken gooien, zaklopen, koekhappen e.d. waarvoor de kinderen met speelgoed betalen.
Het ingezamelde speelgoed gaat naar kinderen in Zuid-Afrika, die als gevolg van de ziekte Aids wees zijn geworden.Henk Boes unaniem gekozen

Alle raadsleden vab De Baarsjes hebben unaniem gestemd vóór de komst van Henk Boes (CDA) als stadsdeelwethouder. De nieuwe portefeuillehouder Welzijn richt zijn blik vooral op sociale cohesie en integratie.

Stadsdeelhouders worden in De Baarsjes pas beëdigd nadat zij ter plekke in een publiek intervieuw met de fractievoorzitters de deelraad overtuigen van hun geschiktheid. Juist in het dichtbevolkte De Baarsjes hangt samen leven af van sociale cohesie, zo licht Boes (32) zijn prioriteitskeuze toe na een vraag van het CDA: 'hier leven per vierkante kilometer maar liefst twintigduizend mensen'.

Op de vraag van GroenLinks naar zijn bestuursstijl antwoordt hij: 'Ik ga met name inzetten op zelforganisaties, die staan dicht bij de mensen.'

De eerste drie onderwerpen die Boes ter hand neemt, zijn de sociale pijler, de openbare aanbesteding van welzijnsdiensten en de speelplaatsen voor kinderen, zo kondigt hij aan na de vraag van de VVD over zijn uitvoeringsplannen. Dat wil hij binnen de begrote budgetten gestalte geven, blijkt na een vraag van D66: 'ik voer het programmaakkoord uit'.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 05-02-2003
Foto: Stadsdeel De Baarsjes jan. 2003

Zie ook:
Boes nieuwe wethouder Welzijn in De Baarsjes (d.d. 22-01-2003)


nieuwspagina