Baarsjes Actueel - Week 23

2 juni t/m 8 juni 2003
Marokkaans festival Moussem Maroc

Stand-up comedy, Arabische vertellingen voor kinderen, dans, mode en film, het is maar een greep uit het Marokkaans festival Moussem Maroc, dat van vrijdag 6 t/m zondag 8 juni plaatsvindt in het Voor-Beeld, Postjesweg 1.

De stand-up comedians Omar Ahaddaf en Rachid el Guennouni treden zaterdag 7 juni om half twee op, gevolgd door sketches van PH Neutraal. Om half twee begint het kinderprogramma, om vier uur zijn er breakdance acts en Orchestre Arabesque betreedt om half negen het podium. En dat is nog maar een greep uit het programma van zaterdag.
Meer info op www.alfarabi.nl

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 28-05-2003Garage Baarsjesweg wordt uitgekocht

Garage en pompstation Groeneveld aan de Baarsjesweg wordt voor 9,5 euroton uitgekocht.

De eigenaar krijgt 560 duizend euro aan vermogensschade een 390 duizend euro aan bedrijfsschade van het stadsdeel. Dat financiert de aankoop van de garage via de grondexploitatie van het bedrijf aan de Baarsjesweg. De garage trekt met zijn tankstation te veel autoverkeer aan, vindt het stadsdeel. Waarschijnlijk wordt het complex doorverkocht aan het Woningbedrijf Amsterdam of aan Woningcorporatie Het Oosten. Op de begane grond is plaats voor driehonderd vierkante meter bedrijfsruimte. Van de bovenliggende zes etages wil het stadsdeel vrije-sectorwoningen maken.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 28-05-2003Monument van Besef welkom

Het Surinaams Monument van Besef van het 30 juni-1 juli comité is welkom in De Baarsjes, hoewel de Amsterdamse Raad voor de Kunst het heeft afgekeurd.

Het bestuur van De Baarsjes vindt de symbolische waarde voor de Surinaamse gemeenschap belangrijker dan een esthetisch oordeel. Het Monument van Besef wordt op 30 juni op het Surinameplein onthuld. Ook aan de Orteliuskade en de Admiralengracht worden komende maand kunstwerken onthuld.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 28-05-2003Y-ART festival met DO, Kasba en meer dan 30 jonge talenten

Op zondag 8 juni 2003 vindt in het Rembrandt-park het Y-ART festival plaats. Hoofdacts zijn DO, Kasba en Most Wanted Showcase, daarnaast staan er meer dan 30 jonge talenten uit Amsterdam West op het podium. Het festival duurt van 12.00 - 20.00 uur en de toegang is gratis.

Zondag 8 juni zal het Rembrandt-park, ingang Staalmeesterlaan, tussen het Landje en de Kinderboerderij, veranderen in een bruizend festival-terrein met een groot podium en een circustent, naast gezellige kraampjes en verschillende eet- en drinktentjes.

Op het podium staan vooral de jongeren die de afgelopen maanden workshops hebben gevolgd. Hierbij zijn alle disciplines vertegenwoordigd: dans, rap, zang, kawina, pop en ga maar door. Verder zijn er optredens van de Amsterdams finalisten van de landelijke cultuurwedstrijd: De Kunstbende. In de circustent staan daarnaast ook nog een aantal acts, van dichters tot dansers, van dj tot break-dance. Op het veld kunnen bezoekers verschillende workshops volgen, zoals mozaïek en graffity.

Naast jong talent staan op het hoofdpodium de finalisten van de Most Wanted Showcase (georganiseerd door de GRAP): Dwight Steven, Sendar, GNM en Ado'nis.
Verder de Marokkaanse Raï band Kasba en als hoofd-act DO bekend van de megahit Heaven. De presentatie ligt in handen van de stand-up comedians Benjamin en Lucien.

Het Rembrandt-park is centraal gelegen tussen de vier in dit project deelnemende stadsdelen: De Baarjes, Bos en Lommer, Slotervaart/Overtoomse Veld en Oud-West. Het festival-terrein is te bereiken via de Postjesweg, de Orteliuskade of de Staalmeesterlaan.

Het festival is de afsluiting van het jongeren-cultuurproject Y-ART dat de afgelopen maanden liep in de westelijk stadsdelen.

Meer info en inschrijven op of bij Y-ART op 020-3059700, contactpersonen zijn Marco Bijl en Majlis Schweitzer.

Y-ART wordt georganiseerd door Stedelijk Jongeren Werk Amsterdam in samenwerking met de stadsdelen De Baarsjes, Slotervaart/Overtoomse Veld, Bos en Lommer, Oud-West en het VSB-fonds.


nieuwspagina