Baarsjes Actueel - Week 41

6 oktober t/m 12 oktober 2003
Rolstoelbasketbal op As-Siddieq

Kinderen van de Islamitische basisschool As-Siddieq aan de Cornelis Dirkszstraat kregen donderdag 25 september de primeur: een les rolstoelbasketbal, om aan den lijve te ondervinden wat het is om gehandicapt te sporten.

Namens sportwethouder Maij nam PvdA-raadslid Lodewijk Asscher tien nieuwe sportrolstoelen in ontvangst. De rolstoelen zijn ter beschikking gesteld door de Johan Cruijff Welfare Foundation, ten behoeve van het voorlichtingsproject 'Klas op Wielen'. Het project wil kinderen leren hoe het is om met een beperking door het leven te moeten. Amsterdamse scholen kunnen zich voor een les rolstoelbasketbal opgeven.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 01-10-2003Rosa Boekdrukkerschool ook voor ouders

De voorschool van basisschool Rosa Boekdrukker, Vancouverstraat 3, is donderdag 25 september geopend door wethouder Mirjam Smeels.

Ook werd het startsein gegeven voor de ouderkamer. Hier kunnen ouders die hun kinderen naar school brengen taalles en opvoedkunde volgen. De brede schoolactiviteiten worden gehouden op de extra gebouwde verdieping die met subsidie van de gemeente is gerealiseeerd. De Rosa Boekdrukkerschool is de zesde voorschool in De Baarsjes.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 01-10-2003Verkeerscirculatieplannen Chassébuurt gepresenteerd

Voor bewoners van de Chassébuurt wordt maandag 13 oktober van 20.00 tot 22.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden over de verkeerscirculatie in 't VoorBeeld, Postjesweg 1.

Stadsdeel De Baarsjes werkt aan een aantal projecten in de Chassébuurt, zoals de herinrichting van straten (bijvoorbeeld de Baarsjesweg en de Van Speijkstraat), het RIVA-terrein, speeltuin Plan West en het toekomstige Witte de Withplein. Al deze veranderingen hebben invloed op de verkeerscirculatie. De huidige verkeerscirculatie zorgt voor veel doorgaand verkeer in de buurt, met name door de Witte de Withstraat. Het stadsdeel legt het concept verkeerscirculatieplan voor en wil de mening van de bewoners hierover horen.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 08-10-2003Onderzoek naar dood Driss Arbib klaar

De rijksrecherche heeft het onderzoek naar de dood van Driss Arbib, die 6 augustus door een politiekogel stierf, afgerond, maar de conclusies worden niet vrijgegeven voordat de verantwoordelijke officier van Justitie daar zijn fiat voor heeft gegeven.

'Dat kan nog enkele weken duren. Als de officier het niet eens met de resultaten van het onderzoek eens is moet het College van Procureurs zich er over buigen', zo verklaart een woordvoerder van het openbaar ministerie.
Een politieagent schoot Arbib neer, nadat deze hem en anderen na een ruzie in een restaurant op het Mercatorplein met een mes zou hebben bedreigd. De Marokkaan overleed ter plaatse, wat leidde tot relletjes op het plein en beschuldigingen dat het korps zinloos geweld praktiseerde en stelselmatig discrimineerde.

Marokkaanse organisaties kondigden vrijwel meteen na het incident aan, zelf ook een onderzoek te doen naar de schietpartij, omdat ze de neutraliteit van de rijksrecherche wantrouwden.

Bron: De Telegraaf d.d. 08-10-2003


nieuwspagina