Baarsjes Actueel - Week 50

8 december t/m 14 december 2003
Mercatorplein krijgt ijsbaan

Het Mercatorplein wordt van zaterdag 13 t/m zondag 4 januari omgetoverd tot een kunstijsbaan, met een draaimolentje voor de kleintjes en een tweetal kermisattracties. Het Winter Plaza wordt om elf uur geopend.

De kermisexploitant heeft dertig jongeren in dienst genomen, die het toezicht zullen verzorgen. Op die manier kunnen ze werkervaring opdoen. Het stadsdeel heeft geen toestemming gegeven om op het plein alcohol te schenken. Liefhebbers van warme chocola, hete soep en Parijse wafels komen echter ruimschoots aan hun trekken.

In de periode dat de ijsbaan geopend is, kan in de Mercatorparkeergarage goedkoop worden geparkeerd.

De ijsbaan is elke dag van tien tot zes uur geopend en zaterdag duurt de ijspret zelfs tot half tien 's avonds. Op de kerstkoopavonden 22 en 23 december sluit de ijsbaan om negen uur 's avonds. De toegang bedraagt 3,50 euro en schaatsen kunnen voor een luttel bedrag worden gehuurd.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 10-12-2003Kerstborrel voor bewoners van de Orteliusbuurt

Op donderdag 18 december tussen 17.00 en 19.00 uur in buurthuis Tagerijn, Balboastraat 18.

Vorig jaar was de kerstborrel een succes met veel aanloop van Orteliusbuurtbewoners. Daarom is er dit jaar weer een kesrtborrel met mooie kerstversiering, speciale kersthapjes en kerstmuziek. Er is een kleine kerstmarkt van vrouwencentrum Mozaïek, waar u cadeautjes kunt kopen voor de feestdagen.

Verder zijn er zoals altijd vertegenwoordigers van de politie, Het Oosten, Bouw- en Woningtoezicht, Stadsdeelwerken, bewonersconsulenten van het huisbezoekproject en leden van de projectgroep Orteliusbuurt. Bij hen kunt u terecht met eventuele vragen maar het is vooral ook de bedoeling dat de buurtbewoners een gezellige kerstborrel hebben met elkaar.

Rond 17.30 uur is er een presentatie van Stichting Dock, die de bewonersondersteuning in de Orteliusbuurt gaat verzorgen. Na afloop van de borrel ontvangt elke bezoeker nog een leuke kerstattentie. We hopen u te mogen begroeten op 18 december. Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Alida Steur, telefoon 589 25 35.

Bron: Stadsdeel De BaarsjesStadsdelen in West overleven fusie

Van samenvoeging van stadsdelen in West komt niets terecht.

Diverse partijen, waaronder CDA, VVD en Leefbaar Amsterdam zijn daar voorstander van, omdat het beter zou zijn voor de burger en omdat het geld zou opleveren. De stadsdelen De Baarsjes, Oud-West, Westerpark en Bos en Lommer zien echter weinig in het idee, zo is CDA-leider Hans Res gebleken, nadat hij een rondgang had gemaakt langs genoemde stadsdelen. Voor het CDA is voldoende reden om de plannen voor een fusie niet door te zetten. Bovendien is er in de gemeenteraad geen politieke meerderheid te vinden voor het idee.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 10-12-2003


nieuwspagina