Baarsjes Actueel - Week 11

10 maart t/m 16 maart 2003
Lenteborrel voor alle bewoners van de Orteliusbuurt

Donderdag 20 maart, tussen 17.00 en 19.00 uur. Locatie: Speeltuin Mercator, Orteliuskade t.o. nummer 89.

Een lenteborrel met speciale lenteversiering en lekkere hapjes van vrouwencentrum Mozaïek.
Er staan informatietafels van het Orteliusbuurtproject, Mercatorpark (Jan van Galenbad) en het project buurtbemiddeling. Verder zijn er zoals altijd vertegenwoordigs van de Politie, Het Oosten, Bouw- en Woningtoezicht, Stadsdeelwerken, Bewonersconsulenten van de huisbezoeken en leden van de projectgroep Orteliusbuurt, bij hen kunt u terecht voor al uw vragen.

Om ongeveer 17.30 uur is er een presentatie over het Mercatorpark en over het project buurtbemiddeling. Verder stelt de nieuwe wethouder Henk J.W. Boes van Welzijn zich aan u voor. Tijdens deze presentatie wordt nog eens duidelijk wat voor plannen er zijn en wanneer ze ongeveer uitgevoerd worden. Er is tijdens deze presentatie voldoende gelegenheid om vragen te stellen of om te reageren.
Naast informatie en discussie is het zeker de bedoeling van de borrel om gezellig met uw buren en vertegenwoordigers van instellingen een drankje te drinken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alida Steur, tel. 5892.535

Bron: Stadsdeel De Baarsjes.De meiden van Amsterdam West nemen het voortouw

Y-ART, het jongerenproject van Amsterdam West, organiseert deze week zijn eerste openbare workshops. Twee groepen meiden hebben het initiatief genomen voor workshops Mozaïek maken respectievelijk Theater maken. Gemengde groepen en groepen jongens laten zich gelukkig niet onbetuigd: zij volgen in de komende weken.

Y-ART is de verzamelnaam voor heel veel activiteiten rond creativiteit van jongeren in Amsterdam West. Workshops graffiti, website maken of mozaïeken, themadagen theater maken of videoën, coaching van bands en dansgroepen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan! We sluiten het project af met een groot festival op 8 juni in het Rembrandtpark (mooi in het midden van de stadsdelen De Baarsjes, Slotervaart/Overtoomse Veld, Oud-West en Bos en Lommer die het initiatief hebben genomen), waar jij dus op het podium kunt komen.

Op dit moment worden in de vier stadsdelen De Baarsjes, Slotervaart/Overtoomse Veld, Oud-West en Bos en Lommer workshops georganiseerd waaraan iedereen kan meedoen. Deze week begint een cursus theater maken in Meidenplaza Chebba West (tel. 4869623), volgende week kun je beginnen aan een cursus Mozaïek maken in meidencentrum Mozaïek (Najma, tel. 6189699). In de week daarna kan iedere jongere aan de slag, bijv. bij het maken van zijn/haar eigen website, het mee helpen maken van een filmpje waarbij je zelf het verhaal vertelt of een cursus streetdance. Kijk voor alle info op www.y-art.nl of hou deze site in de gaten.

Je kunt ook je eigen plannen waarmaken. Als jij een goed idee hebt en je haalt er nog wat vrienden bij, zorgen wij voor een goede artiest en professionele begeleiding om je te helpen. Natuurlijk kun je je ook aansluiten bij een workshop die iemand anders heeft bedacht.

Meer info of je opgeven? Kijk op
www.y-art.nl of bel bovenstaande nummers of Y-ART zelf op 020-3059700, vraag naar Majlis.


nieuwspagina