Baarsjes Actueel - Week 33

11 augustus t/m 17 augustus 2003
Cohen boos op suggestie schietpartij

Burgemeester Cohen van Amsterdam is gepikeerd door de suggestie van Marokkaanse zijde dat de politiekogel die Driss Arbib woensdag doodde geen incident is, maar een structureel probleem. Marokkaanse organisaties richtten dit weekeinde, om uiting te geven aan hun woede over de schietpartij, een 'Comité Tegen Zinloos Politiegeweld en discriminatie' op.

Cohen wil de uitslag van het onderzoek van de rijksrecherche afwachten, maar staat alvast pal achter zijn korps. 'Er is geen enkele sprake van zinloos geweld en geen discriminatie. De politie moet handelend optreden ongeacht de vraag of het een Marokkaan of een Nederlander is'.

Op het internet (www.maroc.nl) zijn er landgenoten van het slachtoffer die het voor de politie opnemen. Zij stellen dat Arbib in Marokko ook zou zijn neergeschopten als hij in een restaurant met een mes had lopen zwaaien. 'Omdat het een Marokkaan is, vinden wij het erg. Hij moet gewoon geen mes trekken tegen de politie', zo verklaart Badr Maghrani op Maroc.nl

Bron: De Telegraaf d.d. 12-08-2003Maandag 18 augustus is de Kinkerbrug weer klaar

De Kinkerbrug (over de Kostverlorenvaart) is gerenoveerd en vanaf 18 augustus weer in bedrijf.

Er wordt nog wel gewerkt, maar zonder verkeershinder. Alle markten en winkels in de buurt van de Kinkerbrug zijn dus vanuit beide richtingen weer bereikbaar per auto en openbaar vervoer.Verkeershinder in De Baarsjes door werkzaamheden GVB

Het GVB gaat de tramsporen op de Admiraal de Ruyterweg, tussen de Karel Doormanstraat (Bos en Lommer) en de Jan van Galenstraat (Baarsjes) vernieuwen. De werkzaamheden vinden plaats in de periode van 18 augustus tot en met 2 oktober 2003.

Bus 15 gaat door deze werkzaamheden een andere route rijden. De route wordt vanaf het station Sloterdijk: Admiraal de Ruyterweg-Bos en Lommerweg-Willem de Zwijgerlaan- Admiraal de Ruyterweg en vervolgens zijn bestaande route op de Jan Evertsenstraat.

De verhoogde tramhalte op de Admiraal de Ruyterweg ter hoogte van de Van Speijkstraat is te smal voor bussen. Daaom heeft het GVB ervoor gekozen om twee tijdelijke haltes op de Willem de Zwijgerlaan te maken; één ter hoogte van de Admiraal de Ruyterweg en één ter hoogte van de Jan van Galenstraat (Baarsjes).

Vanwege deze werkzaamheden is de kruising Admiraal de Ruyterweg/Jan van Galenstraat van woensdag 3 september (07.00 uur) tot maandag 8 september (05.30 uur) afgesloten voor al het verkeer; behalve voor de brom/fietsers en voetgangers.


nieuwspagina