Baarsjes Actueel - Week 20

12 mei t/m 18 mei 2003
St. Janschool viert feest

De St. Janschool in de Kortenaerstraat 32 viert vrijdag 16 mei het 75-jarig bestaan.

De school wordt dan omgetoverd tot een circus door Circus Kristal. Aan het einde van de ochtend worden twee circusvoorstellingen gehouden door de leerlingen.Ademcursus

Stichting Art of Living houdt vrijdag 16 mei een introductieavond voor de ademcursus die binnenkort wordt gegeven.

Tijdens de introductie maken de deelnemers kennis met de kracht van de adem middels een praktische ademoefening, wordt er een geleide meditatie gedaan en er is uitleg over de ademcursus. Deze cursus wordt gegeven van 27 mei t/m 1 juni: vier avonden en twee weekenddagen. Hierin leren de deelnemers onder meer een ademhalingstechniek die het zenuwstelsel zuivert van opgehoopte stress.

De introductieavond heeft plaats op de Geuzenkade 86-2, vrijdag 16 mei om 20.00 uur. Toegang 2,50 euro. Voor meer informatie: tel. 020-453 28 98 of 020-345 03 05.Y-ART presenteert 'Tha Art pARTy'

Het jongeren-cultuurproject van Amsterdam West, Y-ART, presenteert op zondag 25 mei in Voor-Beeld aan de Postjesweg een spetterende Art pARTy met o.a workshops van de skaters van ISH, workshops cooking, party-decoration en rap. Vanaf 16.00 uur beginnen de workshops en vanaf 18.00 uur starten de presentaties en het feest. De toegang is 2 euro, inclusief eten.

Dit voorjaar organiseert Stedelijk Jongerenwerk Amsterdam in de westelijke stadsdelen Y-ART, een cultuurproject met o.a workshops, coaching en een groot afsluitend festival. In dit kader is er op zondag 25 mei vanaf 16.00 uur een groot feest voor alle jongeren in West: Tha Art pARty. In het Voor-Beeld aan de Postjesweg 1 in Stadsdeel de Baarsjes worden deze dag allerlei workshops gegeven, variërend van skate-workshops door theatergroep ISH tot aan djembé, action-painting, een speciale kookworkshop, breakdance en DJ-workshops. De aankleding voor deze avond wordt door een groep jongeren ter plekke gemaakt waarbij als thema gekozen is voor: 'Tropical Heat'

De resultaten van de middag worden aan het begin van de avond gepresenteerd, inclusief een spannende dance-battle en daarna kan onder leiding van de DJ het feest losbarsten. Rond 22.00 wordt de avond afgesloten.

Meer informatie over 'Tha Art pARTy' op www.y-art.nl of via info@y-art.nl.
Kaartjes aan de deur kosten slechts 2 euro, inclusief hapjes.

Y-ART is de verzamelnaam voor een groot aantal culturele activiteiten voor jongeren in Amsterdam West. Jongeren kunnen hier hun eigen ideeën waarmaken. Culturele plannen van groepen jongeren in West voor bijvoorbeeld workshops of optredens worden door Y-ART gerealiseerd door ondersteuning met professionele begeleiding en trainingen.

Als afsluiting van alle activiteiten wordt op zondag 8 juni het openlucht Y-ART festival georganiseerd in het Rembrandtpark. Hier demonstreren alle deelnemers hun geleerde kunsten op het podium, daarnaast zijn er optredens van bekende artiesten.

Meer info en voorinschrijven op www.y-art.nl of bij Y-ART op 020-3059700, contactpersonen zijn Marco Bijl en Majlis Schweitzer. Y-ART wordt georganiseerd door Stedelijk Jongeren Werk Amsterdam in samenwerking met de stadsdelen De Baarsjes, Slotervaart/Overtoomse Veld, Bos en Lommer, Oud-West en het VSB-fonds.


nieuwspagina