Baarsjes Actueel - Week 42

13 oktober t/m 19 oktober 2003
Nieuw basispakket voor thuiswonenden

Het dagelijks bestuur wil een ander basisaanbod voor zelfstandig wonende ouderen.

Voor ouderenbeleid is jaarlijks 629 duizend euro beschikbaar. De Baarsjes wil 21 duizend euro vrijmaken voor onder meer veiligheid, vrijwilligerswerk en mantelzorg, zoals met de andere stadsdelen is afgesproken. Het nieuwe basispakket gaat ten koste van de klussenhulp, die het straks met minder geld moet doen. Het omvat verder maaltijdverstrekking door Amsterdam Thuiszorg, de buurtbus en de wijkpost die ouderen bij hun administratie helpt. Het voorstel voor een nieuw basispakket ligt van 15 oktober tot en met 5 november ter visie, en wordt op 2 december in de raadscommissie Onderwijs en Welzijn besproken.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 15-10-2003Meevaller van één miljoen in begroting

De najaarsnota van stadsdeel De Baarsjes staat ruim één miljoen in de plus. De najaarsnota beschrijft de stand van zaken bij de uitvoering van de begroting 2003.

Meevallers zijn de opbrengsten van de contracten voor bedrijfsafval (veertigduizend euro), bouwlèges (zeven ton) en de stadsdeelfondsuitkering (414.000 euro).
Tegenvallers zijn de mislukte proef om bedrijfsafval, glas en papier door derden te laten ophalen (179.000 euro) en het Ouder- en Kindercentrum.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 15-10-2003Nieuwe site Baarsjes naar voorbeeld Amsterdam.nl

De nieuwe website van stadsdeel De Baarsjes vervangt maandag 20 oktober de huidige. De site lijkt op die van de gemeente Amsterdam.

De zoekstructuur is aangepast. Het oude beginscherm waarin je moet klikken om door te gaan, wordt vervangen door een homepage met een oranje navigatiebalk.

'De website is nu nogal saai', aldus een woordvoerder van De Baarsjes. 'Straks kunnen bezoekers in drie stappen bij een artikel zijn. Dat betekent een verbetering van de zoekfunctie. De nieuwsitems staan prominent op de homepage. Omderwerpen als onderwijs, wonen en bouwen staan veel duidelijker op de site'.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 15-10-2003Dodelijke schietpartij in coffeeshop aan de Hoofdweg

Op dinsdagavond 14 oktober rond 21.00 uur vond er een koelbloedige schietpartij plaats in coffeeshop Ruthless aan de Hoofdweg.

De dader kwam de coffeeshop binnen met een integraalhelm op en begon gelijk te schieten. Het slachtoffer, de 31-jarige Mohammed, is ter plaatse overleden. Ook werden de barman en een klant geraakt. Deze werden naar het ziekenhuis vervoerd en verkeren buiten levensgevaar. De politie is nog op zoek naar getuigen.

Bron: AT5 d.d. 15-10-2003


nieuwspagina