Baarsjes Actueel - Week 29

14 juli t/m 20 juli 2003
Hula-talent uit De Baarsjes

Tranen van vreugde en opgehouden spanning liepen langs mijn wangen, toen ik hoorde dat onze dansgroep de hula wedstrijd gewonnen had, vertelt Chantal de Vogel (23) uit De Baarsjes. Met haar Polynesische dansgroep Mai'ana heeft de Amsterdamse de eerste prijs gewonnen tijdens het eerste Europese Hula Festival dat afgelopen weekend in Duitsland werd gehouden.

Mai'ana won in de catogorie 'kahiko': traditionele Hawaiiaanse dans, bij westerlingen vooral bekend uit Amerikaanse romantische films. Aan het danstoernooi deden 48 deelnemers uit meer dan vijftien landen mee. Naast westerse landen waren ook de Polynesiche eilanden Tahita en Samoa vertegenwoordigd.

Chantal de Vogel doet in 2005 mee aan een internationale hulawedstrijd in Hawaii waar de groep al eerder een prijs in de wacht heeft gesleept. Zoals judoca Anton Geesink ooit de Japanners op eigen grondgebied versloeg, hoopt huladanseres De Vogel over twee jaar Hawai in extase te krijgen. Tot die tijd is het hard trainen met dansgroep Mai'ana.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 16-07-2003


nieuwspagina