Baarsjes Actueel - Week 25

16 juni t/m 22 juni 2003
De mening van een Baarsjesbewoner:

Waarom is het Jan van Galenbad deze zomer dicht, als in het najaar pas met de renovatie wordt begonnen????
De hele buurt is tijdens warme dagen gedupeerd. Nu moeten wij naar het Mirandabad of het criminele Sloterparkbad. Belachelijk gewoon!!!! Hoe kan dit????


Mw. N. Khor

Reageren:
mailJan van Breemen Instituut wil nieuw oefencentrum.

Het Jan van Breemen Instituut (JBI) voor reumatologie en revalidatie wil volgend jaar een nieuw oefencentrum bouwen. Dit ook ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan in 2005. Woensdag 11 juni werden de piketpaaltjes voor de bouw geslagen. 'De bestaande fitnessruimte en sportzaal zijn te klein geworden. Er wordt veel groepstherapie gegeven, waardoor een grotere voorziening beschikbaar moet zijn', legt Rob Spaay, hoofd stafbureau en bestuurder van de Stichting Vrienden van het JBI uit.

De stichting wil het oefencentrum tijdens het eeuwfeest kunnen aanbieden aan de ongeveer 15.000 patiënten die jaarlijks in het Jan van Breemen Instituut komen. Spaay: 'Er is alleen geld voor de standaardvoorzieningen. Om iets extra's te kunnen bieden zijn geen financiën. Er is 850.000 euro nodig voor het oefencentrum. Bijna 200.000 euro is al opgehaald via sponsors en donateurs. We zijn begonnen met de patiënten. Ongeveer 10 procent ondersteunt ons. Dat geeft aan dat er een ruime behoefte is aan dit oefencentrum.'

Het Jan van Breemen Instituut krijgt ook een 'nat' oefencentrum. Elk moment kan met de nieuwbouw van het Jan van Galenbad beginnen. De bouw zou aanvankelijk eind 2004 klaar zijn, maar dat is uitgesteld tot 2005. Eén van de drie binnenbaden heeft een doelgroepenbad waar onder andere therapie wordt gegeven. 'We missen dan nog een droge oefenruimte waar mensen, ook met een handicap, kunnen bewegen en sporten. Zij kunnen vaak niet gebruik maken van de reguliere sportvoorzieningen. Oefentherapie is succesvol gebleken. Mensen met een reumatische aandoening en mensen die aan het revalideren zijn, hebben er baat bij', vertelt Betty Dekker, voorzitter van de Stichting Vrienden van het JBI.

Jan van Breemen Instituut, Dr. Jan van Breemenstraat 2
Telefoon: 020-589 63 28
Website:
www.janvanbreemen.nl/vrienden.swf

Bron: Weekblad De Echo d.d. 18-06-2003

Zie ook: Jan van Galenbad dicht voor sloop en nieuwbouw (04-09-2002)
Zomerborrel Orteliusbuurt voor alle bewoners van de Orteliusbuurt.

Donderdag 19 juni 2003
Tussen 17.00 en 19.00 uur
Informatiecentrum Orteliusbuurt, Willem Schoutenstraat 48/hoek Orteliusstraat


De driemaandelijkse Orteliusbuurtborrel blijkt een succes. Buurtbewoners maken onder het genot van een hapje en een drankje een gezellig praatje met elkaar of met een van de vertegenwoordigers van organisaties of instellingen. De vertegenwoordigers van de politie, het Oosten, Bouw- en Woningtoezicht, Stadsdeelwerken, bewonersconsulenten van de huisbezoeken en leden van de projectgroep Orteliusbuurt zijn herkenbaar aan hun naambadgets. Bij hen kunt u terecht met uw eventuele vragen en opmerkingen.

Om ongeveer 17.30 uur is er een presentatie van Henk van Houtrijve, projectmanager Orteliusbuurt, over de stand van zaken Ontwikkelingslocatie (Broederhuis en Augustinusschool, Postjesweg hoek Orteliusstraat). Henk van Waveren, stadsdeelvoorzitter, vertelt over de voortgang van het Orteliusbuurtproject.

Er is tijdens deze presentaties voldoende gelegenheid om vragen te stellen of om te reageren.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ank van Hees, telefoon 589.25.10.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 11-06-2003Op donderdag 19 juni speelt DRUMPLAY in het Voor-Beeld.

Aanvang 21.00 uur, entree 5 euro
Adres : Postjesweg 1
Info: 06-52695390 (Ivo)

Drumplay combineert onorthodoxe percussie met poëzie; hun tour door Europa is alleen deze maand.
Kijk ook op
www.drumplay.com


nieuwspagina