Baarsjes Actueel - Week 17

21 april t/m 27 april 2003
Toneelspelen, html-en, zingen of koken: doe het bij Y-ART!

Bij Y-ART, het jongeren-cultuurproject van Amsterdam West, starten binnenkort vier nieuwe workshops. Allereerst begint vanaf dinsdag 6 mei de toneel-workshop, daarna start op vrijdag 9 mei de workshop website bouwen, op 12 mei begint een zangworkshop en tenslotte start er op woensdag 14 mei een workshop koken. Alle jongeren uit Amsterdam West kunnen hieraan gratis deelnemen.

Dit voorjaar organiseert Stedelijk Jongerenwerk Amsterdam in de westelijke stadsdelen Y-ART, een cultuurproject met workshops, coaching, een art-party en een groot afsluitend festival. In dit kader start er de komende tijd weer een nieuwe reeks workshops.

Op dinsdag 6 mei begint de workshop toneel (alleen voor meiden) in Chebba West (tel: 4869623) . De meiden zijn vanaf 16:30 uur tot 18:00 uur welkom op de Admiraal de Ruyterweg 280. In drie keer wordt er een toneelstuk in elkaar gezet.

Website bouwen kan vanaf vrijdag 9 mei in La Rainbow (tel: 4893979), Van Speijkstraat 33 van 18:00-20:00 uur. Bij deze workshop kunnen jongens en meiden een eigen site maken.

Bij de workshop cooking (alleen voor meiden) worden hapjes gemaakt. Met als uiteindelijk doel hapjes te maken voor 600 man waarmee een deel van de catering van het Y-art festival op 8 juni wordt verzorgd. De workshop begint woensdag 14 mei om 16:00 uur tot 19:00 uur in het Moeder Kind centrum, Wiltsanghlaan 97 (tel: 4752282).

De zangworkshop wordt vanaf 12 mei op maandagen gegeven op het Marcanticollege voor de eerste tot derdejaars VMBO- leerlingen. Deze zangers en zangeressen showen hun kunsten op het Y-ART festival.

Inschrijven voor deze workshops kan op
www.y-art.nl of via info@y-art.nl.

Y-ART is de verzamelnaam voor een groot aantal culturele activiteiten voor jongeren in Amsterdam West. Jongeren kunnen hier hun eigen idee‘n waarmaken. Culturele plannen van groepen jongeren in West voor bijvoorbeeld workshops of optredens worden door Y-ART gerealiseerd door ondersteuning met professionele begeleiding en trainingen.

Als afsluiting van alle workshops en de coachings wordt een ART pARTy georganiseerd op zondag 25 mei in Voor-Beeld en tenslotte op zondag 8 juni een openlucht festival in het Rembrandtpark. Hier demonstreren alle deelnemers van de workshops hun geleerde kunsten op het podium.

Meer info en inschrijven op www.y-art.nl of bij bovenstaande nummers en Y-ART op 020-3059700, contactpersonen zijn Marco Bijl en Majlis Schweitzer. Y-ART wordt georganiseerd door Stedelijk Jongeren Werk Amsterdam in samenwerking met de stadsdelen De Baarsjes, Slotervaart/Overtoomse Veld, Bos en Lommer, Oud-West en het VSB-fonds.

Meer nieuws


nieuwspagina