Baarsjes Actueel - Week 17

21 april t/m 27 april 2003
Eerste paal Joop Westerweelschool geslagen

Stadsdeelvoorzitter Henk van Waveren sloeg woensdag 16 april de eerste paal van de Joop Westerweelschool.

Dit wordt een voorschool voor peuters vanaf 2,5 jaar en een basisschool voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. In het complex worden tevens 88 woningen gevestigd.



Van Waveren: 'Mijn hart ligt daar. Het is een bijzonder gebouw, want door de teruglopende economie heeft dit project ernstig gevaar gelopen. De gemeente, het stadsdeel, projectontwikkelaar De Principaal, Het Oosten en aannemer Van Wijnen hebben hun beste beentje voor gezet.' De school wordt na de zomer van 2004 opgeleverd. Ook de woningen zijn dan gereed.



Bron: Weekblad De Echo d.d. 23-04-2003

Zie ook:
Joop Westerweelschool gesloopt (d.d. 22-08-2002)



KinderServiceCentrum Mercator geopend

KinderServiceCentrum Mercator in de Vespuccistraat 25 is dinsdag 15 april geopend door europarlementariër Ieke van den Burg en wethouder Welzijn Henk Boes. Het centrum biedt kinderopvang en voor werkloze vrouwen uit de buurt scholing, opleidingsplaatsen en toeleiding naar werk.

Er is plaats voor zestig kinderen in de leeftijd van nul tot en met twaalf jaar. Tien tot vijftien plaatsen zijn bestemd voor flexibele opvang. Vrouwen die een opleiding volgen, kunnen hun kinderen op wisselende tijden naar het centrum brengen. Ook is er naschoolse opvang voor de leerlingen van de Joop Westerweelschool en de Visserschool

Het multifunctionele kindercentrum heeft ook een informatiebalie voor scholing en werk, er worden cursussen gegeven en er zijn gesubsidieerde banen en opleidingsplaatsen beschikbaar. De cursussen zijn computer- en taalcursussen.

KinderServiceCentrum Mercator, Vespuccistraat 25, tel. 020-616 69 99

Bron: Weekblad De Echo d.d. 23-04-2003



Dodenherdenking 4 mei

Net als vorige jaren wordt ook dit jaar op 4 mei de dodenherdenking in stadsdeel De Baarsjes gehouden bij het monumentje aan de Baarsjesweg. Voorafgaand vindt van 19.00 tot 19.45 uur een bijeenkomst plaats in één van de zalen van de Ayasofia moskee, het gebouw bij het monumentje, aan de Baarsjesweg 199.



U kunt dan onder andere de documentaire 'De Baarsjes '40-'45' zien, waarin een filmfragment in kleur van de bevrijding op het Mercatorplein.


nieuwspagina