Baarsjes Actueel - Week 9

24 februari t/m 2 maart 2003
Cursus Streetdance voor meisjes

Het Sportbuurtwerk De Baarsjes organiseert in samenwerking met vrouwen- en meidencentrum Mozaïek een cursus Streetdance voor meisjes van 12 t/m 21 jaar.

Plaats: Spiegelzaal in 't Voor-Beeld (voormalige Edelsmedenschool), Postjesweg 1
Datum: Maandag 24 februari t/m maandag 28 april 2003
Tijd: 16.00 tot 18.00 uur
Kosten: 5 euro voor de cursus van 10 lessen
Inschrijven: bij vrouwen- en meidencentrum Mozaïek en het Sportbuurtwerk

Sportbuurtwerk De Baarsjes
Baarsjesweg 224
Telefoon: 589 25 36
sbwdebaarsjes@hotmail.com

Vrouwen- en meidencentrum Mozaïek
Magalhaensplein 2
Telefoon: 618 96 99Baarsjes wil nette ambtenaren

Stadsdeel De Baarsjes hecht veel waarde aan integere en betrouwbare ambtenaren. Ze moeten sinds kort weer een eed afleggen.

De ambtseed is extra actueel geworden, omdat onlangs bekend werd dat een ex-ambtenaar van stadsdeel De Baarsjes tien jaar geleden onder één hoedje met een aannemer heeft gespeeld. Hierdoor is werk waarschijnlijk te duur aanbesteed. De ambtenaar kan echter niet worden vervolgt, omdat het delict verjaard is, en omdat hij al lang niet meer bij het stadsdeel werkt.

Maar het is voor het stadsdeel wel aanleiding om de teugels aan te trekken. Vandaar dat nieuwe ambtenaren sinds kort in het bijzijn van hun collega's verklaren dat ze zich 'eerlijk, getrouw en nauwgezet' zullen gedragen.
Ook worden er nog dit jaar zogenaamde dilemma-trainingen georganiseerd. 'Hoe kun je geschenken weigeren en wat doe je als mensen vragen of je even hun tuin wilt leeghalen. Dat zal aan de orde komen,' aldus een woordvoerster van het stadsdeel.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 26-02-2003Y-ART festival begint met theaterdag

Y-ART begint dit jaar met een theaterdag op het Calandlyceum. Op 3 maart gaan 180 leerlingen met behulp van 5 verschillende docenten de strijd aan: wie weet het best vorm te geven aan het thema (sms-en en mobieltjes) in een presentatie van 5 minuten. De strijd is hard, want de jury is hard: dat zijn de collega-leerlingen. Er is keus tussen theater, stand-up-comedy, circus en musical. Ook is er een workshop techniek. Deze dag wordt gesteund door stadsdeel Osdorp.

Y-ART, het jongerenproject van Amsterdam West, gaat van start met een workshopdag op het Calandlyceum. De ideeën komen nu rap binnen, dus dit is het moment om je eigen idee aan te dragen en tussen nu en juni met je vrienden een workshop te krijgen.

Y-ART is de verzamelnaam voor heel veel activiteiten rond creativiteit van jongeren in Amsterdam West. Workshops graffiti, website maken of mozaïeken, themadagen theater maken of videoën, coaching van bands en dansgroepen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan! We sluiten het project af met een groot festival op 8 juni in het Rembrandtpark (mooi in het midden van de stadsdelen De Baarsjes, Slotervaart/Overtoomse Veld, Oud-West en Bos en Lommer die het initiatief hebben genomen), waar jij dus op het podium kunt komen.

Als jij een goed idee hebt en je haalt er nog wat vrienden bij, zorgen wij voor een goede artiest en professionele begeleiding om je te helpen. Natuurlijk kun je je ook aansluiten bij een workshop die iemand anders heeft bedacht. In mei kun je ook, met je band of dansgroep, coaching krijgen van een professional om je podiumpresentatie te verbeteren (voor zover dat nog nodig is). Tijdens het Y-ART festival kun je met je band of dansgroep op het podium. Bovendien kun je zien wat er tijdens de workshops is gemaakt en gedaan. Wie het beste is in elke categorie, bepaalt de jury.
Meer info of je opgeven? Kijk op
www.y-art.nl of bel 020-3059700, vraag naar Majlis.Open dag in 't Voor-Beeld

De creatieve broedplaats 't Voor-Beeld (voormalige Edelsmedenvakschool) aan de Postjesweg 1, houdt 1 maart van 12.00-18.00 uur een open dag.

Het in dit schoolgebouw gevestigde Rasta Love-centrum houdt elke vrijdagavond vanaf tien uur een reggea showcase waarin alle stijlen aan de orde komen. Entree: 4 euro.
Elke donderdagavond vinden in 't Voor-Beeld vanaf negen uur jamsessies plaats, in samenwerking met Theater De Cameleon.Begin onderzoek huisvuilinzameling

Oud-West, Bos en Lommer en De Baarsjes zijn begonnen met een haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijke samenwerking voor het inzamelen van huisvuil.

In het onderzoek worden de voor- en nadelen van een samenwerking bekeken. Verder kijken de stadsdelen welke vorm van samenwerking het best kan werken. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar één ophaaldienst voor de drie stadsdelen of alleen een gezamelijke stadsdeelwerf.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 26-02-2003Informatie-bijeenkomst voor ouderen

In centrum Westerwijk, Admiraal de Ruyterweg 150, vindt donderdag 27 februari vanaf half twee een informatie-bijeenkomst plaats voor Nederlandse en Surinaamse ouderen.

In het Nederlands wordt uitleg gegeven over de Algemene Ouderdomswet, de Algemene Nabestaandenwet en de Remigratiewet. Op 5 maart wordt een soortgelijke bijeenkomst in het Berbers verzorgd voor Marokkaanse ouderen.Stijldansavond in De Tulp

Buurtcentrum De Tulp, Postjeskade 200, houdt zaterdag 1 maart een open stijldansavond voor paren en alleenstaanden.

Aanvang acht uur. Inlichtingen: 020-612 56 42.


nieuwspagina