Baarsjes Actueel - Week 48

24 november t/m 30 november 2003
Voor-Beeld krijgt tot de zomer uitstel

Kunstenaarsvrijplaats het Voor-Beeld blijft tot de zomer broedplaats voor kunstenaars.

De bouwplannen van het ROC voor een nieuw opleidingscentrum zijn vertraagd, zodat de ateliers en expositieruimtes voorlopig kunnen blijven. Op 28 november opent wethouder Witte Goudriaan om acht uur het driedaagse festival 'Muzikale reis rond de Mediteranée'.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 26-11-2003Sint en Piet komen langs de Vespuccimarkt

Op zaterdag 29 november brengen Sint en Piet van 11.00 tot 14.00 uur een bezoek aan de Vespuccimarkt.

De afgelopen week is er aan kinderen een mooie kleurplaat uitgedeeld. Je kunt de tekening op zaterdag tussen 11.00 en 14.00 uur afgeven aan Sint en Piet. Voor alle kinderen is er een cadeautje!

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 26-11-2003Uitkomst kinderbegrotingsdebat: beschilderde prullenbakken

Op de schoolpleinen van de Joop Westerweelschool en de Dr. De Visserschool komen prullenbakken die de leerlingen zelf kunnen beschilderen. De motie waarin dit werd voorgesteld, is aangenomen tijdens het kinderbegrotingsdebat 2004. Wethouder Witte Goudriaan gaat het voorstel uitvoeren.

De leerlingen willen ook boeken voor in de schoolbibliotheek. Mirjam Smeels, wethouder Onderwijs, gaat hierin investeren. Wethouder Henk Boes (Welzijn) beloofde de kinderen dat hij zijn best gaat doen om het voetbaltoernooi terug te halen naar het Balboaplein. Dit zijn enkele uitkomsten van het kinderbegrotingsdebat 2004 dat op maandag 17 november gehouden werd.

Tien schoolkinderen uit groep 7 en 8 voerden het woord voor de kinderpartijen PvdA, GroenLinks, VVD en D66. De partijwoordvoerders kregen assistentie van 'echte' raadsleden en hun voorzitter was de 'echte' deelraadvoorzitter Mickel van Tilburg (PvdA).

Bron: Weekblad De Echo d.d. 26-11-2003Nieuwe subsidieregeling voor winkeliers

Het stadsdeel krijgt een nieuwe subsidieregeling voor winkeliers van het Mercatorplein en omgeving, die behalve pandeigenaren nu ook ondernemers een tegenmoetkoming biedt voor de verbouwing en inrichting van hun winkel of bedrijfsruimte.

Doel van de regeling is het vestigingsklimaat van het hoofdwinkelgebied van De Baarsjes op peil te houden, respectievelijk te verbeteren.
De vernieuwde regeling ligt tot 11 december ter inzage in onder meer het stadsdeelkantoor. Na de inspraakronde neemt de stadsdeelraad in februari 2004 een besluit.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 26-11-2003Nieuwe schoonmaakspullen voor bestolen ereburger

Ereburgerreinigster mevrouw Lioni is vorige week beroofd van bijna al haar schoonmaak- en tuingerei. Al jarenlang zet de inmiddels tachtigjarige zich in voor het schoonhouden van haar buurt in De Baarsjes. De gemeenteraadsfractie van de VVD heeft mevrouw Lioni aan nieuwe schoonmaakspullen geholpen.

VVD-woordvoerder Robert Flos: 'De VVD vindt een leefbare, schone woonomgeving voor iedereen bijzonder belangrijk. Het is één van onze voornaamste speerpunten voor de komende jaren. Mevrouw Lioni is wat dat betreft een geweldig voorbeeld voor haar omgeving en is dan ook terecht in 1985 officieel tot ereburgerreinigster benoemd. De VVD vindt het schandalig dat iemand die zich vrijwillig inzet voor het verbeteren van de woonomgeving van haar spulletjes wordt beroofd.'

Bron: Weekblad De Echo d.d. 26-11-2003


nieuwspagina