Baarsjes Actueel - Week 10

1 maart t/m 7 maart 2004

Baarsjes gaat vieze bootjes verwijderen

Stadsdeel De Baarsjes doet mee met een eenmalige stadsbrede opschoonactie van de Dienst Binnenwaterbeheer, de politie en de GG&GD om verwaarloosde vaartuigen uit de gracht te halen.

Steeds meer dak- en thuislozen en junks bevolken de verlaten vaartuigen. Dit leidt tot forse overlast in de buurt. Het aantal klachten in De Baarsjes over vieze en verwaarloosde boten neemt toe, zegt het stadsdeel. De Baarsjes heeft onlangs nog een boot aan de Postjeskade weggehaald wegens acute overlast.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 03-03-2004Kleinere woningen splitsen in De Baarsjes

Het Dagelijks Bestuur van De Baarsjes wil het particuliere eigenaren makkelijker maken om huurwoningen te verkopen. Het bestuur wil dat etages vanaf zestig vierkante meter mogen worden gesplitst en verkocht.

Nu mag dat nog vanaf zeventig vierkante meter. De Baarsjes wil zo woningeigenaren tegemoet komen, die zeggen dat grotere woningen moeilijk te verkopen zijn. Vanaf 1 september mogen in De Baarsjes jaarlijks achthonderd woningen worden gesplitst.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 03-03-2004Joop Westerweelschool even open

De Joop Westerweelschool was vorige week dinsdag even open. Deze gelegenheid werd door velen aangegrepen om eens een kijkje in de school te nemen.

De nieuwe Joop Westerweelschool op het Balboaplein is nog in aanbouw. De school krijgt 25 lokalen en moet in september bij de start van het nieuwe schooljaar, in gebruik zijn.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 03-03-2004


nieuwspagina