Baarsjes Actueel - Week 32

2 augustus t/m 8 augustus 2004

Twee gewonden bij breuk van bovenleiding

Op de Hoofdweg zijn gistermiddag een fietser en een voetganger gewond geraakt toen een bovenleiding van een tran plotseling naar beneden kwam.

Het ongeluk gebeurde rond half drie nadat een vrachtwagen die onder de leiding door wilde rijden, te hoog bleek te zijn.

De twee slachtoffers -vrouwen van 61 en 54 jaar- werden door de kabels geraakt en zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie verkeren zij niet in levensgevaar.

Het openbaar vervoer werd tijdelijk stilgelegd of omgeleid. De drukke kruising met de Jan van Galenstraat was enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Bron: De Telegraaf d.d. 04-08-2004Knoflook moet bladluis uitroeien

Stadsdeelwerken van De Baarsjes gooit een nieuw middel in de strijd om bladluizen te verdelgen: knoflook.

Van 3 t/m 17 augustus wordt er in de Orteliusstraat en op het Columbusplein een proef mee genomen. Bewoners van bovengenoemde straten klagen al jaren over plakkerige druip van de lindebomen, die door luizen wordt veroorzaakt. De plakkerige druip komt op auto's en fietsers terecht. Na een mislukte proef met lieveheersbeestjes probeert het stadsdeel het nu opnieuw met knoflook. Dat lusten de insecten niet.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 04-08-2004


nieuwspagina