Baarsjes Actueel - Week 50

6 december t/m 12 december 2004

Kerstborrel Orteliusbuurt

Voor de bewoners van de Orteliusbuurt wordt donderdag 9 december een kerstborrel gehouden.

Buurtbewoners kunnen van 17.00-19.00 uur terecht in het clubhuis van speeltuin Jacob Maris aan het Columbusplein 253. Ex-kok Tieme Hogeme, nu opbouwwerker van Stichting Dock in het Buurtmuseum maakt Hollandse en Halal kersthapjes. Muziekcentrum Aslan verzorgt de optredens.

Witte Goudriaan (portefuillehouder Stadsdelwerken) vertelt over de opknapbeurt van de straten in de Orteliusbuurt. Verder is er de mogelijkheid om te spreken met vertegenwoordigers van woningbouwverenigingen, politie en stadsdeelwerken.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 08-12-2004Tram botst met rijdende steiger

Op maandag 6 december j.l. ramde een tram op raadselachtige wijze een steiger op het Surinameplein. Bij het ongeval raakten twee bouwvakkers een ernstige val. Eén van hen raakte lichtgewond en moest in het ziekenhuis worden behandeld worden.

Het is de politie en het Gemeentevervoerbedrijf GVB nog onduidelijk hoe het ongeluk kon plaatsvinden. De stellage stond tegen een reclamezuil, vlak bij de trambaan, maar daar waren de hele ochtend al trams probleemloos langsgereden. 'Misschien is de stellage gaan rollen. De tram kan moeilijk van zijn baan zijn afgeweken', zo liet een woordvoerdster van het GVB weten.

Bron: De Telegraaf d.d. 07-12-2004Officiële opening Joop Westerweelschool

De Amsterdamse onderwijswethouder Ahmed Aboutaleb opende donderdag 2 december de nieuwe Joop Westerweelschool op het Balboaplein.

Na de sloop van de oude schoolgebouwen zijn de leerlingen meer dan twee jaar op drie verschillende locaties in het stadsdeel naar school geweest. Tevens werden de 92 appartementen van Balboa, boven de school, opgeleverd. Hiervan zijn 41 woningen -bijna de helft- verkocht.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 08-12-2004

Zie ook:
Speeldak Joop Westerweelschool prijziger dan gedacht (20-10-2004)Inloop Ouderen Advies Raadnieuwspagina