Baarsjes Actueel - Week 24

7 juni t/m 13 juni 2004

La Rainbow

Architectenbureau Frencken Scholl gaat het vrijetijdscentrum La Rainbow en de speeltuin Plan West ontwerpen. Het geheel gaat 1,9 miljoen euro kosten.

Op het binnenterrein aan de Van Speijkstraat komt een nieuw gebouw voor jeugd van 0 tot 23 jaar met 686 vierkante meter cultuur, educatie en ontspanning. Ook het omringende binnenterrein met voetbalkooi en speeltuin wordt vernieuwd. Het complex gaat twaalf uur per dag gebruikt worden, zes dagen per week. De nieuwbouw vervangt het oude jongerencentrum La Rainbow en de speeltuin Plan West en is gereed in de zomer van 2006.

Het voorstel van het Dagelijks Bestuur gaat naar de deelraad waar het op 16 juni besproken wordt in de raadscommissie. De stadsdeelraad besluit op 29 juni.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 09-06-2004Herinrichting Geuzenkade

Een gedeelte van de Geuzenkade wordt heringericht. Het gaat om het plein achter 'De Admiraliteit', het nieuwbouwcomplex op de hoek van de Jan van Galenstraat en de Geuzenkade waar voorheen de Kwantumhallen stonden.

Er komt een speel- en verblijfsplek met enkele speeltoestellen.

Ook komen er vijf parkeerplaatsen bij die het verlies van twee parkeerplaatsen aan de voorzijde van het gebouw compenseren . Eind juni spreekt de stadsdeelraad zich uit over het ontwerp van architect Guido Hermans. De werkzaamheden starten na de zomervakantie.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 09-06-2004Pinautomaat geprepareerd

Een pinner ontdekte dinsdag 1 juni dat een geldautomaat aan de Jan Evertsenstraat geprepareerd was. Gewaarschuwde agenten arresteerden in de omgeving twee Roemenen (29 en 34) op verdenking van betokkenheid bij deze oplichtingspraktijken.

Even na half negen wilde een Amsterdammer geld opnemen uit een pinautomaat aan de Jan Evertsenstraat. Hij rook onraad toen hij een vreemde voorzetmond door de gleuf van de automaat zag. Deze zat bovendien los. Ook bemerkte hij dat twee verdachte personen zich in zijn buurt ophielden. De man bedacht zich geen moment en waarschuwde de politie. Die constateerde dat er inderdaad met het apparaat was gerommeld en stelde direct een onderzoek in naar de mogelijke verdachten. Het tweetal had de benen genomen, maar werd getraceerd en aangehouden. De Technische Recherche heeft de geldautomaat onderzocht.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 09-06-2004NAAKT.04 in Voor-Beeld

In de Juni Kunstmaand De Baarsjes is in Het Voor-Beeld, Postjesweg 1, de groepsexpositie NAAKT.04 te zien.

De tentoonstelling loopt t/m zaterdag 3 juli en is open van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 18.00 uur.

De tentoonstelling wordt georganiseerd door de schilder Jurriaan van Halll en Wendela de Vries van Het Voor-Beeld en vloeit voort uit de door hen georganiseerde painting parties, waar naaktmodellen geschilderd worden onder begeleiding van live muziek.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 09-06-2004


nieuwspagina