Baarsjes Actueel - Week 33

9 augustus t/m 15 augustus 2004

Schietles voor Marokkaanse jeugdwerkers

Vier Marokkaanse jongerenwerkers uit De Baarsjes hebben geoefend op de simulatieschietbaan van de politie na de dood van Driss Arbib, vorige week een jaar geleden.

De schietoefeningen waren bedoeld om de jongerenwerkers te laten ervaren hoe snel een agent in een bedreigende situatie moet reageren en hoe hij daarop wordt getraind. Het was de bedoeling dat deelnemers, twee medewerkers van jongerencentrum Plan West/La Rainbow, een vrijwilliger en een opbouwwerker, hun ervaringen zouden overbrengen op de onrustige Marokkaanse jeugd in De Baarsjes.

Op de electronische schietbaan moesten de jonge medewerkers reageren op plotseling opduikende oefenborden met afbeeldingen van personen. Daartussen zaten zowel 'aanvallers' als 'onschuldigen'. Zo schoot een van de jongerenwerkers van schrik een agent 'dood', vertelt jongerenwerker en coördinator Steven Redan van Plan West/La Rainbow.

Redan was intensief betrokken bij het kalmeren van de gemoederen na het schietincident. Hij herinnert zich dat zijn medewerkers flink onder de indruk waren van de oefeningen en er inderdaad met hun vrienden en kennissen over hebben gesproken.

Een politiewoordvoerder bevestigt het verhaal. 'Het was de bedoeling dat die jongens er met jongens uit de buurt in hun eigen taal over konden praten. Het is één keer gebeurd en niet vaker omdat het te duur bleek en moeilijk te organiseren.'

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 11-08-2004Beachvolleybal op Mercatorstrand

Het Mercatorplein is vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 augustus omgetoverd tot een tropisch strand voor een driedaags beachvolleybaltoernooi: Mercator Beach.

Dit is de eerste keer dat een sportevenement van deze omvang plaats op het Mercatorplein. Het plein zal veranderen in een strand met acht volleybalvelden, compleet met palmbomen, een terras met (tropische) versnaperingen en zomerse muziek. Ook aan de kleintjes is gedacht met een springkussen en een zandbak. Daarnaast worden demonstraties gegeven door volleybalprofessionals.

De speeltijden zijn: vrijdag 16.00-21.00 uur, zaterdag 09.30-20.00 uur en zondag 09.30-20.00 uur.
Inschrijven kan op www.vvamsterdam.nl of bel Stichting Beheer Mercatorplein op nummer 412 49 06 voor een inschrijfformulier. Indien niet volgeboekt, is inschrijving ook ter plekke mogelijk.

Het evenement voor jong en oud, beginners en gevorderden, wordt georganiseerd door Volleybalvereniging Amsterdam in nauwe samenwerking met Stichting Beheer Mercatorplein.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 11-08-2004Estafete en skaten in de Krommerdt

Speeltuin De Krommerdt, tussen Admiraal de Ruijterweg en Reinier Claezsenstraat, houdt donderdag 12 augustus vanaf half twee skatewedstrijden en vrijdag 13 augustus zijn er vanaf half twee spelletjes (estafette, behendigheid, balsp[elen). Woensdag 18 augustus is er van één tot vijf uur een rommelmarkt, waarbij kinderen en hun ouders oud speelgoed en kinderspullen kunnen verkopen.

Muziek maken of met een kijkdoos rondgaan kan ook. Op de overige dagen zijn er 's middags activiteiten als stoeptekenen, een estafetteloop en dergelijke.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 11-08-2004


nieuwspagina