Baarsjes Actueel - Week 42

11 oktober t/m 17 oktober 2004

Sloop RIVA-terrein in november

De sloop van het RIVA-terrein gaat op 25 november van start. Woningcorporaratie Het Oosten begint dan met het slopen van de opstallen.

Het Dagelijks Bestuur van De Baarsjes verwacht dat de eerste paal in april 2005 geslagen zal worden en dat de bouw in 2008 afgerond wordt.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 06-10-2004

Zie ook:
BORT: complex te groot voor de buurt (08-09-2004)Uitnodiging feestelijke presentatie begroting 2005

Welkom op donderdag 14 oktober om 16.00 uur in de nieuwe Joop Westerweelschool, Balboaplein 44.

U verneemt hier waaraan De Baarsjes in 2005 het jaarbudget wil besteden. Tevens is er mogelijkheid tot bezichtiging van een nieuwe woning aan het Balboaplein. De begroting is vanaf vrijdag 15 oktober te raadplegen op
www.baarsjes.amsterdam.nlParkeerwachters betrapt op fraude

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam gaat twee parkeerwachters van het bedrijf Parkeer Combinatie Holland (PCH) vervolgen voor de verduistering van enkele tientallen duizenden euro's. Dat heeft een woordvoerder van het OM donderdag gezegd.

Het tweetal was werkzaam in de Amsterdamse stadsdelen Oud-Zuid, De Baarsjes en Bos en Lommer. De politie kwam het duo op het spoor door een tip bij de anonieme meldlijn M. De parkeerwachters vielen op omdat zij 's nachts parkeerautomaten aan het legen waren.

De werknemers zijn vervolgens enige tijd geschaduwd voordat de politie op 29 september tot arrestatie overging. Tijdens de huiszoeking werden vier tassen met muntgeld gevonden. Ook de partners van beide verdachten zijn gearresteerd, maar later vrijgelaten. De parkeerwachters zijn inmiddels ook weer thuis, maar blijven verdachte in de zaak.

De drie stadsdelen hebben aangifte gedaan, zo bevestigt het OM. Wanneer de zaak voor de rechter verschijnt, is nog niet duidelijk. Werkgever PCH bevestigde donderdag dat de twee op staande voet ontslagen zijn. Het bedrijf heeft ook toegezegd het gestolen parkeergeld terug te betalen aan de stadsdelen en stelt een eigen onderzoek in om herhaling te voorkomen.

Bron: Nu.nl d.d.14-10-2004


nieuwspagina