Baarsjes Actueel - Week 16

12 april t/m 18 april 2004

Vrijwilligers voor vakantiekamp

Stichting Licht en Lucht Chassé houdt maandag 19 april een informatieavond voor vrijwilligers, die mee willen met het vakantiekamp.

De vrijwilligers begeleiden ongeveer 200 kinderen van Amsterdamse basisscholen. Het vakantiedagkamp wordt van 12 juli tot en met 6 augustus gehouden. Van maandag tot en met vrijdag vertrekken 's ochtends de bussen vanuit Amsterdam naar de Kennermerduinen. Aan het einde van de middag rijden ze weer terug.

De informatieavond begint om 20.00 uur in de Tichelstraat 50. Een tweede avond staat gepland op dinsdag 25 mei. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met Femke Scheltinga van Stichting Licht en Lucht Chassé, tel. 020-612 08 64, of emailen naar:
vakantiekamp@yahoo.nl.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 14-04-2004Dodenherdenking leidt al tot irritatie

Fractievoorzitter Michel Rog van de D66 deelraadsfractie in De Baarsjes stoort zich aan de manier waarop het 4/5 mei comité de Marokkaanse jongeren uit het stadsdeel 'geforceerd' betrekt bij de dodenherdenking op 4 mei.

De herdenking werd vorig jaar wreed verstoord door een tiental Marokkaanse jongeren die 'joden die we moeten doden' riepen. Bij de herdenking van dit jaar bij de Aya Sofia-moskee, lezen Marokkaanse jongeren de namen op van Marokkaanse militairen, die werden neergeschoten boven Zeeland.

Rog vindt de actie om de Marokkaanse jongeren bij de herdenking te betrekken een 'capitulatie voor de daders van de ernstige verstoringen'. 'Begrijp me niet verkeerd,' zegt Rog, 'iedereen die op en waardige manier wil herdenken is van harte welkom, maar deze jongeren hebben daar kennelijk geen behoefte aan.'

Voorzitter Jan Voetberg van het 4/5 mei comité bestrijdt dat hij 'capituleert' voor de jongeren. Hij zegt al jaren andere groepen te willen betrekken bij de herdenking. 'Het oplezen van namen van Marokkaanse militairen is slechts een ingang om het herdenken herkenbaar te maken.'

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 14-04-2004


nieuwspagina