Baarsjes Actueel - Week 29

12 juli t/m 18 juli 2004

2300 protesten tegen weg in park

Eén dag na de oprichting van de Vereniging Vrienden van het Rembrandtpark (VVR) hebben de initiatiefnemers 2300 handtekeningen aan stadsdeelvoorzitter Henk Goettsch (Slotervaart) overhandigd. Ze protesteren hiermee tegen de kap van ruim 900 bomen. 'Die afrit van de Lelylaan is helemaal niet nodig'.

Voor de bouw van een nieuwe wijk op het Andreasterrein moeten negenhonderd bomen verdwijnen. Een deel daarvan wordt gekapt bij het Rembrandtpark om plaats te maken voor een nieuwe afrit van de Cornelis Lelylaan. De bomenkap is inmiddels, voor de tweede keer, uitgesteld tot januari.

De Vereniging Vrienden van het Rembrandtpark is op 5 juli opgericht door bewoners van de stadsdelen De Baarsjes, Oud-Zuid en Slotervaart. 'Wij verwachten dat de verkeersdruk veel lager wordt dan ooit is berekend,' zegt een woordvoerder. 'De parkeergarage gaat niet door en ook de kantorenmarkt staat onder druk. Daarom denken we dat die weg niet nodig is.'

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 14-07-2004

Zie ook:
Protesteer tegen de kap van 900 bomen (30-06-2004)Baarsjes bezuinigt

Het stadsdeelbestuur van De Baarsjes moet in 2005 'structureel' 1,8 miljoen bezuinigen.

Het Dagelijks Bestuur draagt daar ook een steentje aan bij door dertien ambtenaren te ontslaan.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 14-07-2004Kunstenaars Het Voor-Beeld kunnen nog enkele maanden blijven

Woningcorporatie Ymere nodigt de kunstenaars uit om nog enkele maanden het gebouw te blijven gebruiken. Ymere kan later beginnen met de verbouwing doordat zij de doorlooptijd inkorten, waarbij diverse delen van gebouw tegelijkertijd verbouwd worden.

Intussen is stadsdeelwethouder Witte Goudriaan bezig ruimte te zoeken voor de kunstenaars in De Baarsjes. Vier kunstenaars uit het Voorbeeld beginnen in augustus de galerie-atelier Art + Nature aan de Admiraal de Ruijterweg tegen een gereduceerde huur, gefinancierd uit De Witte Ruijter. Dit zijn Hans Willemse, Gerard de Bruin, Dani&&eumml;la Berghof en Wink Einthoven. Ymere neemt het gebouw over van het ROC Amsterdam en ontwikkelt de Edelsmedenschool tot een kenniscentrum, waar ondermeer volwassenenonderwijs gegeven wordt. Er komen galeries, kleine bedrijfsruimtes en een grand caf%eacute;.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 09-07-2004Kickboksen in De Baarsjes op Radio 1

Op maandag 5 juli tussen 8.30 en 9.00 uur werd op Radio 1 verslag gedaan van een kickboxtraining, die drie weken geleden in de Coranstijnschool werd gehouden.

Radio 1 was daarbij aanwezig, omdat De Baarsjes 40.000 euro Europees geld voor dit kickboxproject heeft gekregen.Vrijwilligersprijs de Baarsjes 2004

Stadsdeel de Baarsjes reikt in 2004 voor het eerst een vrijwilligersprijs uit voor het meest opvallende en inspirerende vrijwilligersproject in het stadsdeel. Aan deze prijs is naast de eer en een beker een geldbedrag van 500,- euro verbonden. Het thema van de vrijwilligersprijs is 'Tijd om mee te doen!' Op zaterdag 18 september wordt tijdens
de Baarsjesdag bekend gemaakt wie de prijs heeft gewonnen.Criteria
Organisaties in stadsdeel de Baarsjes die met vrijwilligers werken kunnen meedingen naar de vrijwilligersprijs door een project in te dienen dat heeft plaatsgevonden in 2003 of de eerste helft van 2004. De volgende criteria gelden voor het vrijwilligersproject:
-het moet gaan om ècht vrijwilligerswerk, waar geen betaling tegenover staat (er mag wel een onkostenvergoeding betaald worden)
-het project is aansprekend en kan daardoor anderen op positieve ideeën brengen -het project zet zich in voor bewoners van stadsdeel de Baarsjes
-er is een relatie met het thema: 'Tijd om mee te doen!', het project bereikt bijvoorbeeld doelgroepen die moeilijk bereikbaar zijn, of activeert bewoners om mee te doen aan activiteiten.

Procedure
Projecten en organisaties kunnen zich tot 15 augustus 2004 inschrijven voor De Vrijwilligersprijs de Baarsjes. Ook kunt u projecten of organisaties nomineren. Uit de inzendingen worden 3 projecten genomineerd. Een deskundige jury zal deze 3 projecten nader onder de loep nemen en maakt de winnaar bekend tijdens de Baarsjesdag op 18 september 2004. Met de geldprijs van 500,- euro wordt de organisatie ondersteund in haar activiteiten.

Inschrijfformulier
U kunt een inschrijfformulier opvragen bij het projectbureau. U dient het inschrijfformulier voor 15 augustus 2004 volledig ingevuld terug te sturen.
Projectbureau Baarsjesdag
p/a Nieuwe Maan
Danielle Driessen
Danzigerkade 17
1013 AP Amsterdam
driessen@nieuwemaan.nl

Meer informatie wordt verstrekt door Danielle Driessen van Nieuwe Maan: 020-670 7700 of driessen@nieuwemaan.nl

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 09-07-2004


nieuwspagina