Baarsjes Actueel - Week 47

15 november t/m 21 november 2004

BORT verliest bij Raad van State

De Raad vab State heeft Bewonersvereniging BORT in het ongelijk gesteld. Woningbouwvereniging Het Oosten en moskeevereniging Aya Sofia mogen beginnen met de sloop van het RIVA-terrein en twee panden (36-38) aan de Witte de Withstraat.

De bewonersvereniging stelt dat er geen vergunning is voor grootschalige nieuwbouw. 'Aya Sofia en Het Oosten hebben pas vorige week nieuwe bouwaanvragen ingediend. Een deel van de bezwaren tegen de komst van nieuwbouw wordt met de sloophamer ook meteen met de grond gelijkgemaakt.'

Doordat er nog geen bouwvergunning is, kan het minstens een tot twee jaar duren voordat de eerste paal de grond in gaat, verwacht BORT. 'De snelle sloop is volstrekt onnodig', aldus de bewoners die vrezen voor een jarenlang braakliggend terrein en sociale onveiligheid.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 17-11-2004

Zie ook:
Sloop RIVA-terrein in november (06-10-2004)Digitale schilderijen

In de vitrines aan de Witte de Withstraat 2, 4, 10 en 22A zijn digitale schilderijen van Marja van Putten te zien.

De Amsterdamse kunstenaar Marja van Putten maakt foto's van haar schilderijen. Ze print het schilderij uit en beschildert het weer met echte verf. Voor het vitrineproject liet ze naast enkele kleine ook drie grote digitale schilderijen uitprinten op doek.

De vier etalages zijn dagelijks tot middernacht te zien. De expositie loopt tot 1 december, daarna wordt de expositie gewisseld. Het vitrineproject is een onderdeel van kunstspoor De Witte Ruijter.

Er worden nog grote en kleine ramen van bewoners gezocht waarin een vitrinekast geplaatst kan worden:
berlothprojecten@chello.nl

Bron: Weekblad De Echo d.d. 17-11-2004Skaten voor volwassenen

Het sportbuurtwerk van stadsdeel De Baarsjes organiseert sport- en spelactiviteiten voor zowel jeugd als volwassenen uit het stadsdeel.

Eén van de activiteiten die het sportbuurtwerk organiseert is skaten voor volwassenen. Voor slechts 25 euro voor zeven lessen krijgt u de kans om te leren skaten, vanaf zaterdag 27 november van 11.00-13.00 uur, in een sportzaal (verzamelen Willem Schoutenstraat 10).
N.B. Er kunnen maximaal 15 cursisten in de sportzaal.

Wilt u leren skaten op een veilige en leuke manier bel of mail ons. Geef uw naam, adres, telefoonnummer en schoenmaat op aan:
Sportbuurtwerk stadsdeel De Baarsjes
Baarsjesweg 224
1058 AA Amsterdam
T.a.v. M. Heije
Sportspreekuur van 11.00-12.00 uur, tel. 020-589 25 36
m.heije@baarsjes.amsterdam.nl

Het sportbuurtwerk neemt vervolgens contact met u op.

Bron: Sportbuurtwerk stadsdeel De Baarsjes


nieuwspagina