Baarsjes Actueel - Week 21

17 mei t/m 23 mei 2004

Agent schiet op overvaller supermarkt

Bij een mislukte overval gisteren op een supermarkt van Dirk van den Broek op het Mercatorplein heeft een politieman geschoten op een van de daders.

De twee mannen probeerden door met een vuurwapen te dreigen de kassa van de supermarkt open te krijgen. Dat mislukte, waarop de twee op een scooter vluchtten.
Bij de daaropvolgende achtervolging kwamen de overvallers ten val en bedreigden ze een motoragent met het vuurwapen. Hierop trok de politieman zijn wapen en schoot, waarbij mogelijk een van de verdachten is geraakt.

De twee wisten desondanks te ontkomen, maar een van hen werd na een uitgebreide speurtocht in een bosje langs de Akbarstraat ontdekt. De 18-jarige jongen werd ingerekend. Zijn kompaan, die mogelijk gewond raakte, is vooralsnog spoorloos. Buurtbewoners vonden het vermoedelijk gebruikte wapen in de buurt. De rijksrecherche onderzoekt het schietincident.

Bron: De Telegraaf d.d. 19-05-2004Beginnerscursus skaten voor volwassenen

Het Sportbuurtwerk De Baarsjes begint dit seizoen weer een nieuwe cursus skaten voor volwassenen. Door middel van vijf trainingen waarin de basistechnieken worden behandeld kunt u de vaardigheden aanleren zelfstandig te skaten. Een cursusblok bestaat uit 5 lessen voor 25 euro inclusief materiaal (skates, helm, pols-, elleboog-, en kniebescherming). De trainingen zijn op zaterdagochtend van 10.00-12.00 uur. (verzamelen in de Willem Schoutenstraat 10.) Vanaf zaterdag 29 mei gaat er weer een nieuwe cursus van start.

Wilt u leren skaten op een veilige en leuke manier, bel of schrijf ons een briefje met uw naam, adres, telefoonnummer en schoenmaat naar:

Sportbuurtwerk Stadsdeel De Baarsjes
t.a.v. M. Heije
Postbus 9410, 1006 AK Amsterdam
telefoon: 020-589 25 36
e-mail: m.heije@baarsjes.amsterdam.nl
Sportspreekuur van 11.00-12.00 uur


nieuwspagina