Baarsjes Actueel - Week 43

18 oktober t/m 24 oktober 2004

Verdubbeling budget vrijwilligers

Het vrijwilligersbudget gaat omhoog en de tarieven, waaronder de afvalstoffenheffing, blijven gelijk. Dit zijn een paar punten uit de begroting 2005 die het Dagelijks Bestuur presenteerde.

Het vrijwilligersbudget gaat omhoog van jaarlijks 75.000 naar 150.000 euro. Dit verdubbelde bedrag is bestemd voor vrijwilligers die samenhang willen brengen in de buurt, taalcursussen willen geven of zich inzetten voor de sociale deelname van vrouwen, ouderen of jongeren.

Op dinsdag 30 november besluit de stadsdeelraad over de voorstellen. De begroting staat op
www.baarsjes.amsterdam.nl

Bron: Weekblad De Echo d.d. 20-10-2004Speeldak Joop Westerweelschool prijziger dan gedacht

Het speeldak van de gloednieuwe Joop Westerweelschool aan het Balboaplein is veel duurder uitgevallen dan was verwacht. In plaats van de begrote 30.000 euro bedroeg de rekening voor de speelplaats op het dak maar liefst 70.000 euro.

Vooral de extra veiligheidsvoorzieningen die nodig zijn om kinderen op het dak van de school te kunnen laten spelen, blijken debet aan de onverwacht hoge rekening, vertelde een 'geschrokken' directeur Dick Haanraads.

De directeur heeft het gat van veertig duizend euro weten te dichten door allereerst vijftienduizend euro bij sponsors op te halen. Voor de resterende 25.000 euro meldde de directeur zich bij de deelraad. Door een nieuwe begrotingsregeling kan de deelraad komend jaar namelijk zelf beslissen over 250.000 euro. Alle fracties stemden in met de bijdrage aan de school. Daarmee is de Joop Westerweel de eerste begunstigde van deze regeling.

Komende maandag trekt de school in het nieuwe gebouw.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 20-10-2004

Zie ook:
De Joop Westerweelschool komt weer terug naar het Balboaplein (22-09-2004)


nieuwspagina