Baarsjes Actueel - Week 4

19 januari t/m 25 januari 2004

De Baarsjesmail verdwenen

Door een technische storing van de mailserver en de vakantie van de webmaster is er vanaf 1 januari geen mail doorgekomen. Hierdoor hebben wij uw eventuele vraag of verzoek niet kunnen beantwoorden.

Mocht u de afgelopen maand een mailtje gestuurd hebben naar verbaarsjes.nl dan verzoeken wij u dit nogmaals te doen. Natuurlijk mag u ons altijd mailen met een leuk verhaal of een mooie foto. Als het maar betrekking heeft op stadsdeel De Baarsjes. Wij zorgen er voor dat uw artikel of foto zo spoedig mogelijk geplaatst wordt.

Met vriendelijke groet,

Y.P. Nota
webmasterVeel nieuwe rijksmonumenten

In stadsdeel De Baarsjes komen er 46 nieuwe rijksmonumenten bij. Tot oktober 2003 was alleen de voormallige Edelsmedenschool een rijksmonument.

De 41 woonpanden en vijf andere objecten zijn exemplarische en gave voorbeelden van jonge bouwkunst uit de periode 1850-1940, die tegenwoordig eveneens een plek krijgen op de Rijksmonumentenlijst. Het stadsdeel gaf een positief advies omdat de woningcoöperaties Het Oosten, Rochdale, De Key en Woningbedrijf Amsterdam beloofd hebben dat zij afzien van huurverhoging. De monumentenstatus beschermt objecten tegen ondeskundig ingrijpen.

Bron: Weekblad Echo d.d. 21-01-20043300 schaatsers op Mercatorpleinbaan

Ruim 3300 mensen hebben geprofiteerd van de ijsbaan op het Mercatorplein. Volgens het stadsdeel was 'minstens de helft van de schaatsers oorspronkelijk van Turkse, Marokkaanse of Surinaamse afkomst'. De ijsbaan, uitgebaat door de inmiddels bekende gebroeders Stuy, stond tussen half december en begin januari op het plein.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 21-01-2004


nieuwspagina