Baarsjes Actueel - Week 39

20 september t/m 26 september 2004

Vrijwilligersprijs De Baarsjes naar Kantara

De winnaar van de Vrijwilligersprijs is het team Marokkaanse hbo-studenten dat onder de vlag van de Marokkaanse Raad De Baarsjes Marokkaanse Amsterdammers confronteert met joodse Amsterdammers.

Ook de conversatielessen Nederlands, opgezet door Talent, en de buurtbemiddeling Orteliusbuurt waren genomineerd.

Juryvoorzitter Ruud Sjoerdsma (Amsterdamse Vrijwilligerscentrale) noemt de keuze voor de debatten van de Marokkaanse studenten 'moedig, de juiste onderwerpen en op het juiste moment'. In een debat tussen politiek en Marokkaanse jongeren werd teruggeblikt op de zaak Driss Arbib. Een ander debat ging over antisemitisme en anti-islamisme en werd vlak voor de 4 mei-herdenking gehouden. De debatten trokken elk meer dan honderd mensen uit het stadsdeel. De studentenwerkgroep uit de Marokkaanse Raad heeft zich intussen verzelfstandigd tot Kantara, het Arabische woord voor bruggenbouwer.

De jury constateert dat vrijwilligers sterk gebaar zijn bij professionele faciliteiten, zoals training en kantoorbenodigdheden. De stadsdeelvoorzitter kondigde tijdens de prijsuitreiking aan in de begroting te zoeken naar een extra bedrag voor de vrijwilligers. In totaal waren er meer dan twintig voordrachten. 'Alle van grote waarde voor de buurt', reageert de jury. 'De drie genomineerden staan bij elkaar symbool voor alle voorgedragen projecten en vertegenwoordigen gedrieën het scala aan maatschappelijke groeperingen, zien de maatschappelijke problemen onder ogen en hebben de moed daar iets aan te doen.'Stadsdeelvoorzitter Henk van Waveren met rechts de winnaars van Kantara. (foto: Erma Keet)

Bron: Weekblad De Echo d.d. 22-09-2004

Zie ook:
Foto's Baarsjesdag 18 september 2004De Joop Westerweelschool komt weer terug naar het BalboapleinIn de herfstvakantie vindt de verhuizing plaats.

Meer informatie of een afspraak: 020-612 55 39Het Balboacomplex d.d. 28-08-2004

Onderste 3 foto's: Ingrid.

Zie ook:
Het Balboa complex
Zie ook: Eerste paal Joop Westerweelschool geslagen (april 2003)


nieuwspagina